Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Illustrasjonsfoto: PSP Palestine
Illustrasjonsfoto: PSP Palestine

550 siste fanger for Gilad Shalit løslatt

Tusenvis av mennesker feiret i Ramallahs gater søndag.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Den andre og siste delen av fangeutvekslingsavtalen mellom Israel og Hamas ble gjennomført søndag, da 550 nye palestinske fanger ble løslatt fra israelsk fangenskap. Totalt er nå 1.027 personer sluppet løs fra israelske fengsler, i bytte mot IDF-soldaten Gilad Shalit, som ble kidnappet fra israelsk territorium sommeren 2006.

De fleste fangene ble satt fri ved en sikkerhetsovergang i nærheten av Beitunia. De mange hundre slektningene som ventet på å ta imot sine kjære, gikk til angrep på IDF, ved bruk av molotov-cocktailer, steiner og ved å sette fyr på bildekk. Én soldat ble lettere skadet, opplyser Yedioth Aharonoth.

Hamas’ talsmann på Gaza-stripen, Abu Obaida, uttalte seg om fangeutvekslingen rett etter at den var fullført:

– Vi har frigjort 20 prosent av fangene for én soldat. Den palestinske motstandsbevegelsens mål er å frigjøre alle fanger fra israelske fengsler.

Rundt to tusen mennesker samlet seg også i Ramallah for å ta imot fangene, da de ankom i busslast etter et besøk til Yasser Arafats grav.

505 fanger ble løslat til Vestbredden, 41 fanger til Gaza-stripen, 2 til Jordan og 2 i Jerusalem, opplyser IDF-talsmann Bjørn Hermann.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart