Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Iran ønsker seg ikke atomvåpen

Salehi mener alle parter under atomforhandlingene i Istanbul må "gi og ta", for at samtalene skal bære frukt. (Foto: IAEA)
Salehi mener alle parter under atomforhandlingene i Istanbul må "gi og ta", for at samtalene skal bære frukt. (Foto: IAEA)
Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi skrev i et innlegg i Washington Post fredag at regjeringen har forventninger til forhandlingene om deres atomprogram i Istanbul.

Iran håper at alle parter er villige til å gi og ta i de kommende forhandlingene om deres atomprogram i Istanbul, skrev Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi i et leserinnlegg i Washington Post fredag.

Han ber motpartene, Tyskland og de fem faste medlemmene i Sikkerhetsrådet, om å ta med begge parters bekymringer i beregningen.

– Komplekse saker som ikke har blitt behandlet i flere tiår kan ikke løse seg over natten. Et annet tegn på gjensidig respekt er en villighet til å gi og ta, uten forhåndskrav. Dersom hensikten med dialogen kun er å forhindre kald konflikt i å utvikle seg til brennhet konflikt, istedet for å løse uenigheter, vil mistankene bare fortsette og ingen tillit vil opprettes, mener Salehi.

Clinton forsiktig optimist
Han hevder videre at Iran mange ganger har «markert motstand mot masseødeleggelsesvåpen» og at de kun ønsker seg atomkraft av medisinske og eletrisitetsmessige årsaker.

USA-kollega Hillary Clinton oppfordret fredag iranske myndigheter til å gripe muligheten de får gjennom forhandlingene i Istanbul, opplyser Times of Israel.

– Vi mottar signaler på at iranerne faktisk bringer fram egne ideer, sa hun til journalister under G8-møtet i Washington.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart