Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

USA håper på nye fredsforhandlinger

Pressetalsmann ved Det hvite hus, Jay Carney. (Foto: Utklipp av video fra Det hvite hus)
Pressetalsmann ved Det hvite hus, Jay Carney. (Foto: Utklipp av video fra Det hvite hus)
- Vi er av den oppfatning at det som bør finne sted er direkte forhandlinger mellom de to partene, sier Jay Carney, talsmann for Det hvite hus.

På en pressekonferanse opplyser talsmannen til USAs president at Barack Obama kommer til å ringe Benjamin Netanyahu for å gratulere ham med fire nye år i statsministerstolen. På spørsmål om hvordan Netanyahu og Obama skal klare å jobbe sammen framover, hevder han at forholdet mellom de to statslederne er sterkt.

– Jeg vil si at ingen leder har møttes så ofte med president Obama eller brukt mer tid med ham på telefonen enn statsminister Netanyahu. Forholdet er veldig sterkt. Det er et forhold som tillater åpen og fri debatt om ideer og posisjoner. Det er noe som er bra for relasjonene mellom USA og Israel, svarer Carney.

Amerikanerne mener det er viktig å få i gang fredsprosessen igjen så raskt som mulig, fordi tiden kan være i ferd med å renne ut.

– Vi er av den oppfatning at det som bør finne sted er direkte forhandlinger mellom de to partene som drøfter sluttavtalespørsmålene og resulterer i en tostatsløsning. En tostatsløsning som gir det palestinske folk den selvråderetten de fortjener og sikkerheten som det israelske folk og Israel fortjener, sier Carney.

Netanyahu har invitert til direkte forhandlinger uten forhåndsbetingelser i hele den forrige regjeringsperioden. PA-president Mahmoud Abbas har hele tiden nektet å forhandle.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart