Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Iran vil ha ”vinn-vinn-løsning” på atomforhandlingene

Skjermdump fra Times of Israels web-tv.
Skjermdump fra Times of Israels web-tv.
I folkemasser over hele Iran ble det ropt ”død over Israel”, mens president Rouhani skrøt av arbeidet med å oppnå ”en konstruktiv avtale med Vesten” om landets atomprogram. Slik ble jubileet for den islamske revolusjonen markert onsdag.

Iran markerte onsdag 36-årsdagen for den islamske revolusjonen i 1979. Revolusjonsjubileet har de senere årene blitt brukt til å demonstrere mot Vestens sanksjoner som er innført mot landet på grunn av atomprogrammet. I år brukte president Hassan Rouhani anledningen til å snakke varmt om de pågående diplomatiske forhandlingene med P5+1 (de fem faste medlemslandene i FNs sikkerhetsråd pluss Tyskland), som arbeider for en avtale for å sikre at atomprogrammet i Iran ikke kan misbrukes til militære formål.

Da presidenten talte til en folkemengde i Irans hovedstad Teheran, sa han at målet er ”konstruktiv samhandling” med verdenssamfunnet, mens Iran samtidig ”ivaretar egne interesser.

– Vi søker en vinn-vinn-løsning, der Iran vil garantere innsyn i vårt fredelige atomprogram innenfor rammene av internasjonal lov, og der den andre siden gjør slutt på de inhumane og illegale sanksjonene, sa Rouhani ifølge den statlige tv-kanalen Press TV.

Han hevdet også at ”sionistene” hadde ”gjort alt de kunne for å ødelegge forhandlingene”.

Statlig iransk tv viste bilder fra markeringer både i Tehran og ellers i landet der store folkemasser var samlet, og det ble ropt ”ned med USA”, og ”død over Israel”.

Ifølge presidentens tale er det Iran som sitter på nøkkelen til fred og stabilitet i Midtøsten.

– Dersom det skal bli fred og stabilitet i regionen, og terrorismen skal bli rykket bort med rot, er det ingen annen vei enn ved den islamske republikken Irans nærvær, sa han.

– Dere har sett i Irak, Syria, Libanon og Jemen at makten som har kunnet hjelpe disse nasjonene å stå imot terrorgrupper, er den islamske republikken Iran, hevdet Rouhani.

Dette melder nyhetsbyråene AP og AFP, og Times of Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart