Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

”Er du virkelig ikke det minste urolig for at du kan ta feil om Iran, president Obama?”

USAs president Barack Obama. (Illustrasjonsfoto: Det hvite hus / Flickr.com)
USAs president Barack Obama. (Illustrasjonsfoto: Det hvite hus / Flickr.com)
”Er det ikke en liten gnagende stemme et sted i bakhodet ditt som forteller deg at du kanskje burde lytte seriøst når Ayatollah Ali Khamenei roper ut ”død over Amerika”, i stedet for å insistere på å overhøre det?”

Den som skriver dette, er Times of Israels sjefredaktør David Horovitz i en lederartikkel mandag. Han gir uttrykk for den uroen og skepsisen mange israelere kjenner i forhold til de pågående atomforhandlingene med Iran, der USA er pådriver.

Tirsdag kan disse forhandlingene munne ut i en rammeavtale som Netanyahu mener vil bane veien for iranske atomvåpen.

 

Sammenligner med Chamberlain

Horovitz har gitt lederartikkelen tittelen ”fred for vår tid” – det spiller på det berømte sitatet fra den britiske utenriksministeren Neville Chamberlain. Han inngikk i 1938 en diplomatisk avtale med Adolf Hitler, og trodde han hadde avverget den forestående krigen.

”Har du ikke den minste frykt for at du vil bli sidestilt med Neville Chamberlain når historien skal dømme deg?” skriver Horovitz.

Han minner om at regimet som USA, representert ved John Kerry, forsøker å inngå avtale med, er et regime som ”ikke holder hemmelig sitt mål om å utslette Israel” og som ”utvider sitt grep om land etter land i regionen”, og at avtaleutkastet ”er langt ifra å kreve avslutning av Irans atomprogram”.

 

”Dystert historisk ekko”

”Hører du ikke et dystert historisk ekko, og spør du ikke deg selv om ikke du risikerer å la i stikken et lite, angrepet demokrati og styrker en skruppelløs mulig kommende verdensmakt, som er motivert av en redselsfull ideologi?” fortsetter Horovitz.

”Er du ikke bekymret i så mye som et øyeblikk før du lukker øynene om kvelden, for at din irritasjon over den umulige og arrogante statsministeren i Israel har forstyrret dømmekraften din? Er det lett for deg å riste av deg advarslene hans om at iranerne lurer deg? Kan du avvise påstandene hans om at du kunne ha gjort dette bedre, vært sterkere og lagt listen høyere?”

Han minner Obama om at han før han ble president sa i et intervju med Horovitz i 2008 at han var opptatt av å bruke ”både gulrot og pisk” mot Iran, og at varslede trusler må overholdes slik at regimet skal forstå at omverdenen mener alvor. Nå undres Horovitz over om ikke det har blitt for mange gulrøtter.

 

”Jeg frykter at du gjør deg selv blind”

”Herr president, jeg tror du er urolig, bekymret og rystet. Jeg tror at innerst inne hører du den gnagende stemmen. Jeg tror du skjuler tvilen bak den urokkelige ultraoverbeviste opptredenen din. Jeg frykter at du har omgitt deg med folk som ikke våger å stille spørsmålstegn ved deg med tilstrekkelig intelektuell kraft. Jeg frykter at du med vilje gjør deg selv blind for den tragedien du er i ferd med å påføre oss alle”, skriver avisredaktøren, og konkluderer:

”Jeg håper at jeg tar feil. Jeg er ikke sikker. Men vi er helt klart ved et historisk veiskille. Og jeg er bekymret – hvordan skulle jeg kunne noe annet? – over at en alvorlig feil er i ferd med å bli begått, med dyptgripende historiske konsekvenser for Israel, for regionen og for den frie verden. Og det er den selvsikkerheten du utviser når du etterjager det som fortoner seg som ettergivenhet – overfor en fiende som hver dag i ord og gjerning minner oss alle om at den er en fiende av den frie verden – som bekymrer meg mest av alt”.

Les også: – Som Hitler før andre verdenskrig


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart