Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel nedgraderer diplomatiske forbindelser til landene bak den anti-israelske FN-resolusjonen

Benjamin Netanyahu i møte med New Zealands utenriksminister Murray McCully i Jerusalem i fjor. Nå kutter Israel diplomatiske bånd til landet etter at de sto bak en anti-israelsk FN-resolusjon. (Foto: Amos Ben Gershom)
Benjamin Netanyahu i møte med New Zealands utenriksminister Murray McCully i Jerusalem i fjor. Nå reduserer Israel diplomatiske bånd til landet etter at de sto bak en anti-israelsk FN-resolusjon. (Foto: Amos Ben Gershom)
Returnerer ikke ambassadører til New Zealand og Senegal etter FN-resolusjon 2334.

Israel nedgraderer permanent de diplomatiske forbindelsene til New Zealand og Senegal, etter at landene var med på å fremme den anti-israelske FN-resolusjonen 2334, som ble vedtatt i sikkerhetsrådet 23. desember i fjor, skriver Times of Israel.

Ifølge avisen skal Benjamin Netanyahu denne uken ha bestemt at Israel ikke skal returnere ambassadørene til Wellington og Dakar, etter at de ble hjemkalt som en reaksjon på landenes rolle i å fremme resolusjonen i FNs sikkerhetsråd.

Avisen oppgir å ha fått opplysningen fra en kilde som er tett på beslutningen.

New Zealand og Senegal var to av fire land som sto bak FN-resolusjonen, som blant annet sier at bosetningene har “ingen juridisk gyldighet og utgjør et klart brudd på folkeretten”. Det er bred politisk enighet i Israel om at resolusjonen er skadelig for landet og fredsprosessen med palestinerne. Israel har ingen diplomatiske forbindelser med de to andre landene bak resolusjonen, Malaysia og Venezuela.

Det var opprinnelig Egypt som kom med resolusjonsforslaget, men de trakk det etter at Israel skal ha bedt Donald Trump om å presse ledelsen i Kairo. New Zealand, Senegal, Venezuela og Malaysia valgte å bringe resolusjonen på banen igjen etter at Egypt trakk forslaget, og det ble vedtatt etter at USA valgte å ikke legge ned veto. Avgjørelsen skapte sterke reaksjoner i Israel – men også innad i USA.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart