Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Jordans Kong Abdullah sammen i januar 2014. (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Jordans Kong Abdullah sammen i januar 2014. (Foto: GPO)

Israel gjenåpner ambassaden i Amman

Seks måneder etter skytingen på Israels ambassade i Jordan er landene kommet til enighet.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Statsminister Benjamin Netanyahus kontor sendte torsdag kveld ut en melding om at Israel og Jordan er kommet til enighet etter hendelsene i Jordan 23. juli 2017 og 10. mars 2014.

Hva som skjedde i fjor sommer er beskrevet i artikkelen Diplomatisk krise etter angrep mot israelsk sikkerhetsvakt i Amman.

Hendelsen i mars 2014 handlet om en 38 år gammel jordansk statsborger som ble skutt og drept etter at han angivelig skal ha forsøkt å stjele våpenet fra en israelsk soldat på Allenby-broen, som er en grenseovergang ved Jeriko.

Meldingen sier at den israelske ambassaden i Jordan umiddelbart vil gjenoppta full aktivitet.

Videre sier den at israelske myndigheter ikke er ferdige med å etterforske hendelsen i juli 2017, men at de i løpet av de kommende ukene vil komme til en konklusjon og ta en avgjørelse.

Times of Israel skriver at granskingen handler om sikkerhetsvakt Ziv Moyal på den israelske ambassaden kan ha gjort noe ulovlig som han vil bli tiltalt for i en israelsk domstol.

Ifølge en talsmann for den jordanske regjeringen skal Israel ha akseptert å betale erstatning til tre jordanske familier etter de to hendelsene. Ifølge medierapporter er det snakk om et tosifret millionbeløp i norske kroner.

Avslutningsvis skriver statsministerens kontor at Israel legger stor vekt på det strategisk viktige forholdet til Jordan, at landene vil øke samarbeidet og at de vil forsterke fredsavtalen mellom landene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart