Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)
Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)

Siste gang palestinerne sa NEI til sin egen stat: Januar 2018

Palestinerne har gjort det igjen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Rundt 9. januar sendte palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat det han hevder er en skisse av Donald Trumps fredsplan til PA-president Mahmoud Abbas. Her er noen av hovedpunktene i det 92 siders dokumentet:

JERUSALEM: Palestinerne får sin hovedstad i en av de arabiske bydelene i Jerusalem. Israel forplikter seg til å opprettholde status quo og sikre fri tilgang til de hellige stedene i byen.

FLYKTNINGER: Trumps plan tar til orde for en rettferdig løsning for flyktningene i den palestinske staten, uten noen retur til Israel.

GJENSIDIG ANERKJENNELSE: Det internasjonale samfunnet anerkjenner Israel som det jødiske folkets hjemland og Palestina som hjemlandet til det palestinske folk.

GRENSER: Palestinerne får sin egen stat på 90 prosent av Vestbredden. I følge Erekat vil Trump i løpet av to til tre måneder gi Israel grønt lys til å annektere de store bosetningsblokkene på Vestbredden, et område på omkring 10 prosent av arealet. Trumps plan sier at den endelige grensen må avklares i forhandlinger mellom partene.

SIKKERHET: Trumps plan sier IDFs tilbaketrekning fra Vestbredden vil bli gradvis og bare skje dersom palestinerne oppfyller sikkerhetsforpliktelser. Israel vil beholde sikkerhetskontrollen på hele Vestbredden. En palestinsk stat vil være demilitarisert, men med en sterk politistyrke. IDF opprettholder stillinger ved Jordan-elven og på strategiske punkter i fjellene på Vestbredden for å bevare sikkerheten både for en palestinsk stat og for Israel.

GRENSEOVERGANGER, FLYPLASSER OG HAVNER: Trumps plan gir palestinerne egen tilgang til Ben Gurion-flyplass og havnene i Haifa og Ashdod, men sikkerhetsansvar forblir i Israels hender. Trump vil også ha en sikker passasje mellom Gaza og Vestbredden. Palestinske grensestasjoner mot Egypt og Jordan vil ha palestinsk personell, men sikkerheten vil være i Israels hender. Israel får kontroll over luftrom, maritime grenser og elektromagnetiske frekvenser uten å skade behovene til den palestinske staten.

Erekat anbefalte sin president å avvise denne planen allerede før den blir kunngjort. Det var nettopp det Mahmoud Abbas gjorde i en to timer lang tale 14. januar. «Må huset ditt bli ødelagt,» sa Abbas om Trump, en av de mest forbitrede forbannelser man kan gi på det arabiske språket.

Trumps plan ligner veldig på Bill Clintons fredsplan fra 2000/2001, som palestinerne avviste. Den ligner mye på resultatet av forhandlingene i 2007/2008, som palestinerne avviste. Og den ligner mye på Barack Obamas og John Kerrys plan fra 2014 som palestinerne avviste.

Tjenestemenn i Det hvite hus avviser Erekats framstilling av Trumps plan og hevder den er feil. Samme hva som er feil, viser rapporten at det er palestinerne som fortsetter å avvise en reell løsning med to stater for to folk.

Det er den erfarne israelske journalisten Barak Ravid, som tidligere jobbet for venstreorienterte Ha’aretz, men nå jobber for Kanal 10 i Israel, som har fått en kopi av Erekats rapport. Denne artikkelen bygger på hans gjengivelse i en artikkel på det amerikanske nettstedet Axios.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart