Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Saeb Erekat: – Abbas sa nei til 100 % av Vestbredden og et delt Jerusalem

Saeb Erekat: - Israel tilbød mer enn 1967-landområdene. (Skjermdump fra PA TV 1. desember 2018.)
Saeb Erekat: - Israel tilbød mer enn 1967-landområdene. (Skjermdump fra PA TV 1. desember 2018.)
Her er informasjon som NRK og NTB ikke kommer til å gi deg.

President for palestinske selvstyremyndigheter, Mahmoud Abbas, har tidligere fortalt åpent at han avviste en tilnærmet full israelsk tilbaketrekning fra Vestbredden i de hemmelige fredsforhandlingene med Israel i 2007 og 2008. Områdene av Vestbredden som Israel ville beholde skulle kompenseres med landområder andre steder. Dette må du huske hver gang du hører om Israels okkupasjon og mangel på vilje til tostatsløsning, for store norske medier fortier dette helt eller nesten fullstendig.

Så sent som 1. desember 2018, i et intervju med den offisielle palestinske tv-stasjonen PA TV, bekreftet palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat dette på stort detaljnivå. Palestinerne ble tilbudt

  • en stat større i arealet enn nettoarealet av Vestbredden og Gaza-stripen.
  • kontroll over de arabiske bydelene av Jerusalem
  • tilbakevending av 150.000 flyktninger inn i Israel.

Abbas sa nei.

Her er hva Erekat sa ord for ord:

«Jeg hørte [daværende Israels statsminister] Olmert si at han tilbød [Abbas] 100 % av landområdet til Vestbredden. Dette er sant. Jeg er vitne til det. Han [Olmert] viste et kart [til Abbas] og sa: ‘Jeg vil [at Israel skal] ha 6,5 prosent av Vestbredden og jeg vil gi [palestinerne] 6,5 prosent av 1948-området [landområder i Israel] til gjengjeld.’ [Olmert] sa til Abbas: ‘Landområdet til Vestbredden og Gaza-stripen før 4. juni 1967 var 6.235 kvadratkilometer. Erekat sier [Erekat sa til Abbas]: ‘Det er 50 kvadratkilometer av ingenmannsland i Jerusalem og Latrun.’ Vi vil dele dem mellom oss, så landområdet blir 6.260 kvadratkilometer. [Jeg sa til Abbas:] Olmert ønsker å gi deg 20 kvadratkilometer slik at du kan si [til palestinerne]: ‘Jeg fikk mer enn 1967-landområdene.’ Når det gjaldt Jerusalem [sa Olmert]: ‘Det som er arabisk forblir arabisk, og det som er jødisk forblir jødisk, og vi beholder det som en åpen by… [Olmert] sa: ‘Flyktningenes rett til å vende tilbake til staten Palestina er deres lov. Men når det gjelder Israel, vil vi åpne for 150.000 flyktninger over ti år, 15.000 over 10 år.’»

Se innslaget på PA TV 1. desember 2018 (oversatt til engelsk av Palestinian Media Watch)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart