Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi i det israelske utenriksdepartementet 18. mai. (Foto: UD)

– Trumps fredsplan er en historisk mulighet til å forme Israels framtid

Gabi Ashkenazi, Israels nye utenriksminister, sier planen skal innføres ansvarlig.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Israels nye utenriksminister Gabi Ashkenazi uttalte seg mandag 18. mai om fredsplanen til den amerikanske presidenten Donald Trump. Ashkenazi kalte planen «en historisk mulighet til å forme Israels framtid flere tiår framover».

Blue and White-politikeren kom med uttalelsene under en seremoni i Utenriksdepartementet, dagen etter at han ble tatt i ed som minister.

Den nye utenriksministeren sa også at han så på en forbedring av forholdet til Jordan og Egypt som svært viktig, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

– De er våre viktigste allierte i å håndtere utfordringer i regionen, sa han.

Men Jordans Kong Abdullah II har advart om at forholdet mellom Israel og Jordan vil svekkes hvis Israel annekterer deler av Vestbredden, slik Trump-planen legger opp til. Ashkenazi sa på møtet i utenriksdepartementet at fredsplanen skal «innføres ansvarlig og i full koordinasjon med USA».

– Planen vil bli innført på en ansvarlig måte, i full koordinasjon med USA, samtidig som vi passer på Israels fredsavtaler og strategiske interesser, sa utenriksministeren, uten å eksplisitt gi sin støtte til en ensidig annektering.

Gabi Ashkenazi var tidligere sjef for det israelske forsvaret fra 2007 til 2011. Han er nummer to i partiet Blue and White, etter partileder Benny Gantz.

Israel Katz (t.v.), som nå blir finansminister, gratulerer sin arvtaker med jobben som ny utenriksminister. (Foto: Twitter)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart