Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu: – Jeg er klar for nye forhandlinger med palestinerne

Mahmoud Abbas og Benjamin Netanyahu i 2010. (Foto: GPO)
Mahmoud Abbas og Benjamin Netanyahu i 2010. Det er lenge siden det har vært forhandlinger mellom partene. (Foto: GPO)
Statsministeren mener anneksjon kan få liv i fastlåste fredsforhandlinger.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han er klar for å sette seg ned og diskutere fredsforhandlinger med palestinerne, skriver Yedioth Ahronot.

– Israel er klar for forhandlinger, jeg er klar for forhandlinger og jeg tror mange arabiske stater håper at vi vil gå i forhandlinger med palestinerne, sa Netanyahu i en video som ble spilt av på en online konferanse i regi av den pro-israelske amerikanske gruppen «Christians United for Israel».

Det er mange år siden det var direkte fredsforhandlinger mellom Israel og palestinerne. Netanyahu har flere ganger strekt ut en hånd og invitert dem til forhandlinger, men det palestinske lederskapet har hele tiden takket nei.

I sin videotale brukte Netanyahu også anledningen til å skryte av USAs president Donald Trump for hans tøffe holding overfor Iran. Den israelske statsministeren hyllet også Trump-administrasjonens fredsplan.

– Den amerikanske presidenten tar endelig et oppgjør med illusjonene rundt en tostatsløsning og ber om en realistisk tostatsløsning, sa Netanyahu.

Den israelske statsministeren mener det vil føre til fred, ikke mer konflikt, hvis deler av Vestbredden blir lagt under israelsk suverenitet.

– Å anvende israelsk suverenitet over Judea og Samaria i enhver fremtid fredsavtale vil ikke redusere sjansene for fred, men vil fremme freden.

Videre sa han at palestinerne «ikke burde kaste bort nok en mulighet», men heller burde støtte Trumps fredsplan. Det er ventet at den offisielle debatten rundt annektering vil starte i det israelske parlamentet Knesset 1. juli.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart