Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israel har stengt av grenseovergangen Taba mellom Israel og Egypt. (Foto: Flickr/CC)
Israel har åpnet grenseovergangen Taba mellom Israel og Egypt igjen. (Foto: Flickr/CC)

Israel åpnet grensen mot Egypt igjen

Men myndighetene advarer fortsatt om stor fare for terrorangrep på Sinaihalvøya.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israelske myndigheter gjenåpnet fredag grenseovergangen Taba mellom Israel og Egypt for israelske borgere. Grenseovergangen ble stengt i forbindelse med påskehøytiden og det ble lagt ned forbud for israelske borgere mot å reise inn i Egypt. Årsaken var at israelske myndigheter satt på konkret informasjon om et nært forestående terrorangrep mot israelske turister på Sinaihalvøya, skriver Ha’aretz.

Over ti tusen israelske turister hadde planer om å feriere i Egypt i løpet av påsken, og mange fikk dermed ferieplanene ødelagt. Grensen mellom Israel og Egypt har bare vært stengt noen få ganger siden den ble åpnet i 1982.

– På grunn av alvoret i trusselen har vi bestemt at det er bedre å ødelegge noens ferieplaner enn at menneskeliv settes i fare, sa etterretningsminister Yisrael Katz da grensen ble stengt 10. april. Meningen var at den skulle åpnes igjen 18. april.

Selv om grensen er åpnet igjen advarer myndighetene om at det fortsatt er en «konkret, alvorlig og overhengende» fare for terrorangrep på Sinaihalvøya. Grupper tilknyttet Den islamske stat (IS) har fått fotfeste på den egyptiske halvøya. Og til tross for stor militær innsats har ikke egyptiske sikkerhetsstyrker klart å stanse islamistene fra å gjennomføre flere terrorangrep. I påsken ble 48 mennesker drept i to bombeangrep mot kirker i Egypt. IS har tatt på seg ansvaret for angrepene.

Billige feriereiser, lange sandstrender og snorkling i verdensklasse lokker mange israelere til Egypt. Så langt i år har rundt 17.000 israelere feriert på Sinaihalvøya. Det var ventet at over 10.000 skulle besøke området i løpet av påskehøytiden.

Hundrevis av israelere har planer om feriere på Sinaihalvøya i påsken. (Foto: Thomas Depenbusch/Flickr)
Billige hoteller og lange sandstrender lokker israelere til Egypt. (Foto: Thomas Depenbusch/Flickr)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart