Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Ehud Olmert er dømt til seks års fengsel. På bildet sitter han ved siden av tidligere partifelle Tzipi Livni. (Foto: Kadima.)
Ehud Olmert er dømt til seks års fengsel. På bildet sitter han ved siden av tidligere partifelle Tzipi Livni. (Foto: Kadima.)

Olmert fikk seks års fengsel

Den korrupsjonsdømte tidligere statsministeren Ehud Olmert må sone seks år i fengsel og betale en bot på 1,8 millioner kroner.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Straffeutmålingen av dommen som falt 31. mars ble gjort kjent tirsdag denne uken i Tel Avivs distriktsdomstol.

 

– En av de verste forbrytelser

Dommer David Rozen kom med kraftige uttalelser mot Olmert under bekjentgjørelsen av straffen.

– Bestikkelse er en forbrytelse som kan forurense offentlig tjeneste. Bestikkelse ødelegger regjeringer, og er en av de verste forbrytelser i straffeloven, sa dommeren.

Han la til at han likestilte offentlige tjenestemenn som tar imot bestikkelser med forrædere, fordi de forråder folkets tillit.

– Olmert hadde den viktigste og mest sentrale posisjonen, og endte opp med å bli dømt for avskyelige forbrytelser, sa dommer Rozen.

 

Anker til høyesterett

Olmert har 45 dager på seg til å anke dommen, noe han allerede har varslet at han kommer til å gjøre. Det er opp til høyesterettsdomstolen å avgjøre om han skal være fengslet under ankeprosessen. Dersom han taper i høyesterett, vil Olmert bli den første tidligere statsministeren som soner fengselsstraff i den moderne staten Israels historie.

– Dette er en trist dag, da en graverende og urettferdig dom skal leveres til en uskyldig mann, sa Olmert i en uttalelse en time før rettsmøtet tirsdag.

Dette forteller Times of Israel og nyhetsbyrået AFP.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart