Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fransk imam besøkte Yad Vashem

Holocaust-museet Yad Vashem i Jerusalem. (Foto: Ido Mor)
Holocaust-museet Yad Vashem i Jerusalem. (Foto: Ido Mor)
- De som fornekter Holocaust er ikke annet enn medskyldige sammen med disse kriminelle [nazistene]. De ønsker å begå et nytt Holocaust, mener den franske imamen Hassen Chalghoumi.

Tunisisk-fødte Chalghoumi er imam i en moské i den franske småbyen Drancy, like utenfor Paris. I tillegg sitter han i det franske hovedrådet for imamer. Mandag besøkte han Holocaust-museet Yad Vashem i Jerusalem.

– Dette er ikke bare det jødiske folkets historie, men det er vår historie også. For når vi beskytter historien, beskytter vi også minoritetenes historie, sa han til Times of Israel under sitt besøk.

Medskyldige fornektere
Chalghoumi har snakket åpent imot Holocaust-fornektelse og antisemittisme i Frankrike, noe som har gitt ham mange fiender blant landets muslimer. I hjemlandet går han under kallenavnet «Jødenes imam».

– Jeg tror at å snakke om Holocaust, denne menneskelige tragedien, vil gi oss fornuft til å se at dette aldri må skje igjen. De som fornekter Holocaust er ikke annet enn medskyldige sammen med disse kriminelle [nazistene]. De ønsker å begå et nytt Holocaust, hevdet imamen.

Støttet burkaforbud
– Først og fremst er jeg en imam for muslimer og en fredselsker. Jeg kom ikke her først og fremst fordi det er en jødisk sak, men fordi det er menneskelig sak. I hatets navn, og i ideologiens navn, drepte mennesker over seks millioner medmennesker, la han til.

Chalghoumi har arrangert en rekke minnemarkeringer for Holocaust i Frankrike, sammen med ulike jødiske organisasjoner. Han støttet tidligere president Nicolas Sarkozys forbud mot bruk av burka på offentlige steder og er kritisk til vestlige lands støtte til «Den arabiske våren».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart