Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

FN-konferanse om jødiske flyktninger

FNs hovedkvarter i New York. (Foto: Wikimedia Commons)
FNs hovedkvarter i New York. (Foto: Wikimedia Commons)
Fredag ble det avholdt en konferanse om jødiske flyktninger fra arabiske land i FN-hovedkvarteret i New York. Israels viseutenriksminister kaller det en historisk begivenhet.

– I FN-bygget begynner vi å bringe rettferdighet til de jødiske flyktningene som ble torturert, forfulgt og drevet bort, og fratatt sine rettigheter, sier Danny Ayalon.

Til tross for sterk arabisk motstand deltok tjenestemenn fra FN og vestlige ambassadører på konferansen, melder Yedioth Aharonoth. Etter at arabiske krav om å avlyse konferansen ble avvist, spurte Den arabiske liga om tillatelse til å dele ut pressemeldinger ved inngangen til den israelske konferansen, men også denne forespørselen ble avvist.

Den palestinske FN-observatøren sendte torsdag kveld ut e-post til journalister som skulle dekke begivenheten, og la ved en artikkel som var skrevet av den palestinske politikeren Hanan Ashrawi. I artikkelen beskylder hun Israel for kynisk å bruke begrepet «flyktning».

FN bør anerkjenne jødiske flyktninger
Ronald Lauder, president i World Jewish Congress, sa følgende om konferansen:

«Israels kritikere har brukt tiår på å gjennomsyre den internasjonale opinionen med en ensidig historie om Midtøstens flyktningproblem. Dette vil ikke bringe rettferdighet eller avslutning på denne smertefulle konflikten.

Det er nå på tide å få klarhet i det historiske, diplomatiske og juridiske. Varig fred kan bare bli bygget på historiske fakta. Både spørsmålene om de jødiske flyktningene og de ​​palestinske flyktninger må bli løst.

Tiden er inne for det internasjonale samfunnet til å anerkjenne at med fødselen av den jødiske staten i 1948, ble jøder i arabiske land forfulgt, overfalt og med makt forvist fra sine hjem, personlig og kollektiv eiendom ble konfiskert og stjålet.

Verden har lenge anerkjent det palestinske flyktningproblemet. Etter 60 år, bør FN endelig anerkjenne de 850 000 jødiske flyktninger som led på denne tiden.»

Jødiske flyktninger deltok
På konferansen deltok også jødiske flyktninger fra arabiske land, inkludert rabbi Eli Abadi som ble født i Beirut, Edwin Shuker fra Bagdad og Shalom Yerushalmi, en journalist som hadde foreldre som flyktet fra Damaskus.

Les bakgrunnsartikkelen Jødenes flukt fra arabiske land.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart