Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kungen i palestinaskjerf

Skjermdump fra aftonbladet.se.
Skjermdump fra aftonbladet.se.
Palestina-skjerfet som svenskekongen fikk hengt rundt halsen er et politisk budskap i seg selv. Teksten "Vår Aqsa og ikke deres tempel" gjør episoden enda mer alvorlig.

Onsdag besøkte det svenske kongeparet Murberget i Härnösand. Her traff de blant annet flyktninger fra Midtøsten som ville uttrykke takknemlighet for å få bo i Sverige. Noen av flyktningene ville også markere noe annet enn takknemlighet.

Av en flyktning fikk kongen og dronningen et Palestina-skjerf hengt rundt halsen. På sjalene var teksten «Vår Aqsa og ikke deres tempel» på arabisk.

Det første jødiske templet i Jerusalem ble bygget på plassen hvor Al-Aqsa moskéen nå står. Skjerfets budskap kan oppfattes anti-jødisk eller anti-israelsk, og som en benektelse på jødenes tre tusen årige religiøse tilknytning til området.

– Sjalene ble hengt rundt halsen på kongen og dronningen, så de hadde ikke noe alternativ. Siden hadde de dem på seg en kortere stund. Jeg oppfattet det som om kongeparet ikke hadde en sjanse til å sette seg inn i verken formålet eller bakgrunn, men at de helt plutselig fikk disse sjalene overlevert ved at man la dem direkte rundt halsen på dem, sier Bertil Ternert, informasjonssjef ved det svenske hoffet.

Israels ambassade i Stockholm har valgt å ikke kommentere hendelsen.

Lisa Abramowicz i foreningen Svensk Israel-Information mener budskapet som ble formidlet er uakseptabelt for kongeparet.

– Noen i hoffet burde ha tatt sjalene, sagt takk og gjemt dem unna, mener hun.

Besøket i Härnösand var en del av kongens jubileumsreise i anledning 40-års jubileet som regent.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart