Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

To gutter i Gøteborg tegnet hakekors og krysset over davidsstjerne, men er frikjent for hets mot folkegruppe. Bildet er hentet fra en annen sammenheng. (Illustrasjonsfoto: gaelx, flickr.com)
To gutter i Gøteborg tegnet hakekors og krysset over davidsstjerne, men er frikjent for hets mot folkegruppe. Bildet er hentet fra en annen sammenheng. (Illustrasjonsfoto: gaelx, flickr.com)

Hva er galt i Gøteborg?

Dersom en 16-åring tegner kryss over davidsstjerne og nazistisk hakekors på konserthuset og kunstmuseet, er det da hets mot folkegruppe?

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En 16 år gammel gutt og en yngre kamerat tegnet 2. august kryss over en davidsstjerne og et nazistisk hakekors på konserthuset og kunstmuseet i Gøteborg. Sammen med disse symbolbudskapene skrev de også anti-israelske slagord som «Boikott Israel» og «Fri Gaza».

Tingretten i Gøteborg behandlet denne uken saken. 16-åringen var tiltalt for hets mot folkegruppe, men han ble frikjent, melder Göteborgs-Posten.

Politiet spurte gutten om han ikke liker jøder.

– Jeg hater ikke jøder, men landet Israel. Stjernen som vi tegnet skal stå for deres land, svarte han i forhør.

Hakekorset ble de ikke ferdig med, før de ble stanset av politiet, hevdet han. Det skulle ikke stå alene, men det skulle følge et likhetstegn og en davidsstjerne. Gutten ville sammenligne Israels krigføring med Nazi-Tysklands ugjerninger under andre verdenskrig. Men, ifølge 16-åringen, forsøkte de å stryke ut hakekorset da politiet kom til stedet.

Påtalemyndighetene siktet gutten for hets mot folkegruppe «med hensyn til rase, hudfarge, nasjonalt eller etnisk opprinnelse».

Tingretten avviste dette. Slagordene «kan neppe sees som hets mot folkegruppe, men som uttrykk for meningsytringer» i konflikten mellom Israel og Palestina. 16-åringen hevdet han ikke hetset jøder, og sier det var den yngre gutten som krysset over davidsstjernen.

Tingretten dømte gutten til å betale en bot for skadeverket.

Hva synes du om tingrettens avgjørelse? Skriv ditt svar i kommentarfeltet.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart