Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Erklærte sitt distrikt «Israel-fritt», men ble feid bort i valget

George Galloway tapte sin plass i parlamentet 7. mai. (Foto: RonF, flickr)
George Galloway tapte sin plass i parlamentet 7. mai. (Foto: RonF, flickr)
En Israel-vennlig statsminister gjenvalgt. I Jerusalem er det kanskje enda større glede over det ydmykende valgnederlaget til anti-israelske George Galloway.

Onsdag 6. mai meldte MIFF om de sterke båndene som statsminister David Cameron har til Israel. Dagen etter, på valgdagen, ga britiske velgere et kraftig forsterket mandat til Cameron og Det konservative partiet. Det britiske Arbeiderpartiet, ledet av den britiske jøden Ed Miliband, gikk kraftig tilbake. Partilederen har markert seg med Israel-kritisk retorikk og partiet gikk ifjor inn for å anerkjenne Palestina som stat før det foreligger en forhandlingsløsning med Israel.

Når israelske medier melder om det britiske valget, er fokuset spesielt rettet mot valgdistriktet Bradford West. Der ble den sterkt anti-israelske politikeren George Galloway fra Respekt-partiet valgt inn for tre år siden med 18.341 av stemmene, ti tusen stemmer foran Arbeiderpartiet.

Galloway har en lang karriere som anti-Israel aktivist. Rollen som parlamentsmedlem har ikke lagt noen demper på det. I 2014 stod han i Bradford foran et palestinsk flagg og utbasunerte: «Vi har erklært Bradford som en Israel-fri sone. Vi ønsker ikke noen israelske varer. Vi ønsker ingen israelske tjenester. Vi ønsker ikke noen israelske akademikere som kommer til universitetet eller høyskolen. Vi ønsker ikke en gang noen israelske turister i Bradford, om noen skulle ha tenkt på det. Vi avviser den ulovlige, barbariske, primitive staten som kaller seg selv Israel.»

Hva gir håp etter en slik tirade av hat? På tre år har Galloway mistet ti tusen stemmer, ned fra 56 prosent oppslutning til 21 prosent.

– Zionistene kommer til å feire dette valgresultatet, sa George Galloway i sin tale i forbindelse med annonseringen av valgresultatet i Bradford West. Indeed.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart