Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nekter å beklage Balfour-erklæringen

Theresa May og Benjamin Netanyahu studerer den orginale Balfour-erklæringen. Det gjør også Sara Netanyahu og etterkommere av Lord Balfour og Lord Rothschild. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Theresa May og Benjamin Netanyahu studerer den orginale Balfour-erklæringen. Det gjør også Sara Netanyahu og etterkommere av Lord Balfour og Lord Rothschild. Bildet ble tatt i forbindelse med 100-årsjubileet. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Storbritannias statsminister Theresa May er stolt over deres rolle i etableringen av Israel.

Den britiske statsministeren Theresa May sier det er helt uaktuelt å beklage Balfour-erklæringen fra 1917. Den banet vei for etablering av staten Israel. Palestinere har protestert kraftig mot at den britiske regjeringen markerer 100-årsjubileet for Balfour-erklæringen med stolthet, men statsministeren bare avfeier de palestinske protestene, skriver avisen Times of Israel.

– Vi er stolt over at vi var pionerer i etableringen av staten Israel, sier May.

2. november var hundreårsdagen for Balfour-erklæringen, brevet som Lord Rothschild mottok fra Storbritannias utenriksminister Arthur James Balfour.

Balfour-erklæringen uttrykker ikke bare Balfours egen støtte til de jødisk-zionistiske ambisjonene, brevet uttrykte også meningen til det britiske imperiets regjering, og fremfor alt statsminister David Lloyd George.

– Når noen mener vi skal beklage dette brevet, sier jeg absolutt ikke.

Uttalelsene fra May kom under en jubileumsmiddag for Balfour-erklæringen. Under talen skal den britiske statsministeren uhemmet ha rost den jødiske staten som en «oppstarts-nasjon og et symbol på åpenhet, et levende demokrati og et eksempel til etterfølgelse for resten av verden når det kommer til rettighetene til kvinner og medlemmer av LHBT-miljøet.»

May uttalte seg også kritisk til BDS-bevegelsen, som kjemper for boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel. May mener slike anti-israelske bevegelser er knyttet opp mot en «ny og skadelig form for antisemittisme.»

– La meg være klar. Å være kritisk til Israels handlinger er aldri – og kan aldri være – en unnskyldning for å stille spørsmål ved Israels rett til å eksistere. På samme måte som kritikk av Storbritannias handlinger ikke er en unnskyldning for å stille spørsmål ved vår rett til å eksistere, sier May.

Selv om den britiske statsministeren er stolt over landets rolle i etableringen av staten Israel mener hun den 100 år gamle Balfour-erklæringen fortsatt ikke er fullført. Balfours visjon om en fredelig sameksistens mellom jøder og arabere er fortsatt et godt stykke unna å bli en realitet.

– Skal vi ha en realistisk sjanse til å nå det målet, må begge sider inngå kompromisser, sier May, som understreker at hun støtter tostatsløsningen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart