Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Demonstrantene ropte krigsrop mot jøder

Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar 2009 holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Khaybar. Det samme slagordet ble ropt i Oslo 22. juli 2017 og i Malmö 8. desember 2017. (Arkivfoto: Odd Østtveit)
Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar 2009, holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Khaybar. Det samme slagordet ble ropt i Oslo 22. juli 2017 og i Malmö 8. desember 2017. (Arkivfoto: Odd Østtveit)
Ikke langt fra der du bor, ropte to hundre demonstranter at de skal skyte jøder.

Fredag 8. desember ropte om lag to hundre demonstranter hat og trusler om vold mot jøder. Demonstrasjonen fant ikke sted i Gaza eller Ramallah, men i Malmö i Sverige – kun 45 mil fra Norge. Det er mindre enn et halvt år siden vi hørte de samme krigsropene mot jøder i Oslo. Vi hørte og så (bildet over) også massakretruslene i januar 2009.

Sveriges Radio har publisert opptak hvor demonstrantene i Malmö roper «Khaybar, Khaybar, ya yahoud». «Khaybar på 600-tallet var en oase befolket av jøder. I et slag i 625 ble de bekjempet av profeten Mohammads hær, ifølge islamsk tradisjon. 93 jøder skal ha blitt drept under slaget og etter seieren ble jødene tvunget til å skrive under en avtale på betingelse av at de betalte skatter og underkastet seg muslimene. Slagordet brukes i dag hyppig, særlig av islamister,» forklarer den arabisk-kyndige norske journalisten Lars Akerhaug.

For å unngå alle misforståelser om hva krigsropene betyr, fortsatte demonstrantene i Malmö: «Jødene må huske at Muhammeds krigshær kommer tilbake.»

– Vi har utlyst intifada fra Malmö. Vi skal ha vår frihet tilbake, og vi skal skyte jødene, ropte de også.

Politiet i Malmö opplyser til Sveriges Radio at de ikke hadde patruljer på plassen fredag kveld, heller ikke da det ble ropt lignende slagord torsdag. Sveriges Radio melder at en imam kalte jødene for «apers og svins avkom» under en demonstrasjon i Helsingborg i august.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart