Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Oslo 22. juli 2017: Demonstrantene ropte antisemittiske slagord som refererer til nedslakting av jøder

Skjermdump fra arrangørenes live sending fra demonstrasjonstoget i Oslo sentrum lørdag 22. juli 2017.
Skjermdump fra arrangørenes live sending fra demonstrasjonstoget i Oslo sentrum lørdag 22. juli 2017.
Arrangørene hevder at slagordene var «uønsket», men de unisone, sinte ropene er kringkastet på Facebook.

Arrangørene av demonstrasjonen i Oslo lørdag 22. juli kaller seg «Sammen for Jerusalem». MIFFs inspirator i sosiale medier Geir Knutsen fulgte med på arrangørenes egen direktesending og ble sjokkert over det han hørte. MIFF har sendt tips om saken til journalist Lars Akerhaug, som er kyndig i arabisk.

I sin artikkel i avisen Dagen skriver Akerhaug:

«Under en demonstrasjon i protest mot det arrangørene anser som israelsk aggresjon mot Al-Aqsamoskeen lørdag ble det ropt slagord på arabisk med klare antisemttiske koblinger.

«Khaybar, Khaybar, ya yahoud», Khaybar, Khaybar, dere jøder, ropes det høyt og tydelig mens arrangørene marsjerer opp på vei fra Karl Johan til den israelske ambassaden i Parkveien, like ved slottsparken.

Khaybar på 600-tallet var en oase befolket av jøder. I et slag i 625 ble de bekjempet av profeten Mohammad shær, ifølge islamsk tradisjon. 93 jøder skal ha blitt drept under slaget og etter seieren ble jødene tvunget til å skrive under en avtale på betingelse av at de betalte skatter og underkastet seg muslimene. Slagordet brukes i dag hyppig, særlig av islamister.»

Da Akerhaug kontaktet arrangørene fikk han kontakt med en person som kaller seg «Haydar», men som ikke vil oppgi etternavn.

– Vi ønsker ikke slike slagord, sier han til Dagen. Han hevder de ønsker å fremme sin sak på «en fredelig måte», men sier at «sionismen er problemet».

Demonstrasjonstoget endte opp utenfor Israels ambassade i Parkveien. Der lot de et barn bruke mikrofonen til å demonisere Israel som en rasiststat og terrorist.

– Vi skal aldri la Israel seire, erklærte gutten, som endte sin tale med slagordet «Boikott Israel!».

I løpet av den 68 minutters sendingen kan man gjentatte ganger høre islamistenes kamprop «Allahu akbar» og slagordet «Vi ofrer vår sjel og vårt blod for deg, Palestina».

Fredelig måte er tydeligvis et definisjonsspørsmål…

Takket være våre medlemmer og støttespillere er alle Med Israel for freds artikler på miff.no gratis tilgjengelig for alle interesserte. Den beste takken du kan gi er å bli medlem (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539. Med din hjelp kan vi nå enda flere med israelernes perspektiver og beste argumenter!

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart