Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

MIFFs søsterorganisasjon i Sverige angrepet av nazister

Filmopptak viser hvordan nazistene river i hendene til Christina Toledano Åsbrink slik at hun ble skadet. (Foto: Skjermdump fra Expressen/ Privatopptak)
Filmopptak viser hvordan nazistene river i hendene til Christina Toledano Åsbrink slik at hun ble skadet. (Foto: Skjermdump fra Expressen/ Privatopptak)
Nazister fra Den nordiske motstandsbevegelsen angrep Israel-venner på stand.

Hvert år arrangeres det en politisk uke i Almedalen i Sverige. I år var MIFFs søsterorganisasjon i Sverige, Vänskapsförbundet Sverige-Israel, for første gang på plass med en stand.

Natt til torsdag brøt noen seg inn i standteltet og stjal tre Israel-flagg. Tirsdag kom noen palestinere og truet Israel-vennene på standen. De skrek at de skulle brenne våre Israel-flagg, skrev generalsekretær Stefan Dozzi på Facebook torsdag formiddag. «Den nordiske motstandsbevegelsen går truende forbi vårt telt,» la han til.

To timer senere ble situasjonen enda mer alvorlig. «Nynazister angriper oss akkurat nå,» skrev Dozzi. Filmopptak som avisen Expressen har publisert, viser at Israel-vennen Christina Toledano Åsbrink havner i bakken i en tumult med nazistene. Da hadde nazistene på forhånd forsøkt å slå opp et banner like foran Vänskapsförbundets stand, og Åsbrink forsøkte å stanse dem. Filmopptak publisert av Aftonposten ser ut til å vise at nazistene drar Åsbrink i bakken. Åsbrink fikk skrubbskader på hendene, og Dozzi ble skadet i skulderen da han forsøkte å gripe inn for å stanse nazistene.

– Etter at jeg falt i bakken hoppet hele gruppen av nazister på meg. Jeg husker ikke hva som skjedde siden, om jeg slo meg i hodet [da jeg falt] eller ble slått. Jeg husker bare at jeg ikke slapp banneret, sier Åsbrink.

– Min kollega stod utenfor teltet da ni nynazister kom for å prate. Jeg hørte ikke hva de pratet om, men jeg fikk en veldig urolig følelse. Plutselig omringet de henne, kastet henne ned på gatesteinen og slepte henne langs bakken. De skrek som dyr, forteller Dozzi til den svenske avisen Dagen.

Flere øyenvitner forteller til Aftonposten at de så en kvinne bli lagt i bakken, og at en gruppe nazister stod rundt henne. Etter kort tid kom politiet på plass og nazistene ble drevet bort fra Israel-vennenes stand. Øyenvitne Veronika Sandmo forteller at hun ble slått av en av nazistene da hun forsøkte å hjelpe Åsbrink.

– Vi skal ikke la oss skremme til taushuet, sier Åsbrink.

Den nordiske Mostandsbevegelsen vil ikke kommentere hendelsen overfor Expressen. De har hatt et tydelig nærvær under Almedalsuken.

I en artikkel på sverigeisrael.se skriver Bengt-Ove Andersson, leder i Vänskapsförbundet Sverige-Israel, om stadig økende trusselnivå mot jøder og Israel-venner i Sverige. Han påpeker at trusselen kommer både fra ytre venstre, islamister og nynazister.

– Vi befinner oss i en situasjon i Sverige der det mer og mer er «neveretten» (den sterkestes rett) som gjelder på gatene, og hvor rettsmyndighetenes håndtering av problemet er blåøyd. Det gir tydelige signaler både til jøder og Israel-venner om at de ikke kan regne med at samfunnet beskytter dem. Signalet til mobben, de som truer og hater, er at de bare kan kjøre, her finnes ingen hard handske som beskytter demokratiets mye hånd, skriver Andersson.

Hvordan går det med dere på standen i dag? spør MIFF.

– Vi har vår egen vakt. Politiet svikter i oppdraget med å beskytte oss, sier Stefan Dozzi til MIFF fredag formiddag.

I oktober kan du høre foredrag av Dozzi på MIFF Forum i Stavanger.

Les MIFFs artikkel: Det som forener islamistene og nynazistene.

Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart