NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

– Synagogeangrepet i Tyskland var ikke et sjokk

12.700 tyske høyreekstreme er potensielt voldelige, mener den tyske sikkerhetstjenesten Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV).

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

– Jeg, som millioner av mennesker i Tyskland, er sjokkert og sorgfulle over denne kriminaliteten, sa Tysklands kansler Angela Merkel etter synagogeangrepet i Halle torsdag 9. oktober.

Dana Regev, israelsk journalist som jobber som reporter for Deutsche Welle, ble ikke sjokkert av angrepet fra nynazisten.

– For oss jøder som bor i Tyskland, er «sjokk» den siste reaksjonen vi kommer på å tenke på etter det forferdelige angrepet. Det var bare et spørsmål om tid før ekstremhøyre i dette landet ville vende sitt søkelys tilbake mot den sanne, evige fienden til Tyskland og den vestlige sivilisasjonen: jøden, skriver Regev i et blogginnlegg i Times of Israel.

Omkring 1800 antisemittiske forbrytelser ble begått i Tyskland i 2018, en økning på 20 prosent fra året før. Voldelige forbrytelser mot jøder økte fra 37 i 2017 til 62 i 2018. Tilsvarende økning finner man også i forbrytelser mot utlendinger, fra 6434 hendelser i 2017 til 7701 hendelser i 2018.

Terroristen som drepte to personer i Halle i forrige uke, sa i sin direktesending under angrepet at han hadde vurdert å angripe en moské, men så ombestemte han seg. «Han forstod at han måtte eliminere det virkelige problemet og ikke bare symptomene, og hintet mot, hvem andre, jødene,» refererer Regev.

I juni la Tysklands innenriksminister Horst Seehofer fram en rapport som oppga at det finnes 24.100 høyreekstreme i landet. Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) anser at over halvparten, 12.700, er potensielt voldelige, rapporterte nyhetsbyrået NTB. Den samme rapporten oppgir at det er 32.000 venstreekstremister (9000 potensielt voldelige) og 25.560 islamister i Tyskland (NTB gjengir ikke hvor mange av disse som blir ansett av BfV for å være potensielt voldelige).

– I et land med nesten 13000 aktive, voldelige høyreekstreme, som ikke bare i økende grad væpner seg selv og trener på voldelige angrep, men også lykke med å infiltrere politiet og de væpnede styrkene, burde ikke dette massakreforsøket komme som en overraskelse. Og alle som trodde jøder ikke lenger var i bildet for hatkriminalitet på tysk jord er nå tvunget til å møte den harde realiteten: Ytre høyresiden stanset aldri å gjøre oss til et mål, avslutter Regev.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart