Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Synagogeangrepet i Tyskland var ikke et sjokk

12.700 tyske høyreekstreme er potensielt voldelige, mener den tyske sikkerhetstjenesten Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV).

– Jeg, som millioner av mennesker i Tyskland, er sjokkert og sorgfulle over denne kriminaliteten, sa Tysklands kansler Angela Merkel etter synagogeangrepet i Halle torsdag 9. oktober.

Dana Regev, israelsk journalist som jobber som reporter for Deutsche Welle, ble ikke sjokkert av angrepet fra nynazisten.

– For oss jøder som bor i Tyskland, er «sjokk» den siste reaksjonen vi kommer på å tenke på etter det forferdelige angrepet. Det var bare et spørsmål om tid før ekstremhøyre i dette landet ville vende sitt søkelys tilbake mot den sanne, evige fienden til Tyskland og den vestlige sivilisasjonen: jøden, skriver Regev i et blogginnlegg i Times of Israel.

Omkring 1800 antisemittiske forbrytelser ble begått i Tyskland i 2018, en økning på 20 prosent fra året før. Voldelige forbrytelser mot jøder økte fra 37 i 2017 til 62 i 2018. Tilsvarende økning finner man også i forbrytelser mot utlendinger, fra 6434 hendelser i 2017 til 7701 hendelser i 2018.

Terroristen som drepte to personer i Halle i forrige uke, sa i sin direktesending under angrepet at han hadde vurdert å angripe en moské, men så ombestemte han seg. «Han forstod at han måtte eliminere det virkelige problemet og ikke bare symptomene, og hintet mot, hvem andre, jødene,» refererer Regev.

I juni la Tysklands innenriksminister Horst Seehofer fram en rapport som oppga at det finnes 24.100 høyreekstreme i landet. Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) anser at over halvparten, 12.700, er potensielt voldelige, rapporterte nyhetsbyrået NTB. Den samme rapporten oppgir at det er 32.000 venstreekstremister (9000 potensielt voldelige) og 25.560 islamister i Tyskland (NTB gjengir ikke hvor mange av disse som blir ansett av BfV for å være potensielt voldelige).

– I et land med nesten 13000 aktive, voldelige høyreekstreme, som ikke bare i økende grad væpner seg selv og trener på voldelige angrep, men også lykke med å infiltrere politiet og de væpnede styrkene, burde ikke dette massakreforsøket komme som en overraskelse. Og alle som trodde jøder ikke lenger var i bildet for hatkriminalitet på tysk jord er nå tvunget til å møte den harde realiteten: Ytre høyresiden stanset aldri å gjøre oss til et mål, avslutter Regev.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart