Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hvordan norsk bistand går til grupper som EU definerer som terrororganisasjoner

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide. (Foto: Violaine Martin, FN, flickr)
Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide. (Foto: Violaine Martin, FN, flickr)
Norsk og europeisk bistand fortsetter å strømme til terrorgrupper via bistanden til palestinske myndigheter.

MIFF satte fokus på denne saken allerede i november 2019: Regjeringen sier så fint at den «aktivt vil motarbeide økonomiske bidrag til terrorisme», likevel fortsetter pengene å strømme inn i en kasse som finansierer minst én EU-listet terrororganisasjon. Vi viste også at palestinske myndigheter de siste årene har brukt over en milliard kroner på komitéer som ikke er i funksjon.

23. juni kom Palestinian Media Watch med en ny, omfattende rapport som dokumenterer mer i detalj hvordan internasjonal bistand går fra palestinske myndigheter, via PLO, til ulike palestinske grupper som EU har definert som terrororganisasjoner.

I første kvartal 2020 overførte palestinske myndigheter om lag 560 millioner kroner til «PLO institusjoner». Den nest største fraksjonen i PLO, Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), er en organisasjon som både USA og EU har på sine terrorlister.

EU har i den senere tid strammet inn på sine regler, for å unngå at bistand som blir gitt til frivillige organisasjoner (NGOer) blir videreført til organisasjoner som står på EUs terrorliste. Dessverre er verken EU eller Norge våken for at bistand som blir gitt til palestinske myndigheter blir videreført til terrororganisasjoner.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart