Siv Jensen, Ine Marie Eriksen Søreide og Erna Solberg 20. oktober 2017. (Foto: Arvid Samland/Statsministerens kontor, flickr)
Siv Jensen, Ine Marie Eriksen Søreide og Erna Solberg 20. oktober 2017. (Foto: Arvid Samland/Statsministerens kontor, flickr)

Hvordan millioner av norske kroner går til en terrororganisasjon og til palestinske komiteer som ikke jobber

Regjeringen sier så fint at den «aktivt vil motarbeide økonomiske bidrag til terrorisme», likevel fortsetter pengene å strømme inn i en kasse som finansierer minst én EU-listet terrororganisasjon.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Fra 2011 til 2018 har Norge gitt om lag 5 milliarder kroner i multilateral bistand til palestinerne. En stor andel, et sted mellom 1,5 og 2 milliarder, er overført direkte til palestinske selvstyremyndigheters budsjett (de siste årene via Verdensbanken).

MIFF har tidligere skrevet mye om hvordan denne bistanden blir misbrukt til å belønne og glorifisere terrorister. Denne måneden har MIFF bidratt til å få stort fokus på hvordan norske bistandsmidler finansierer palestinske skolebøker som fremmer jihad. Gjennom årene har vi tatt opp mange andre negative sider ved bistanden til palestinerne, for eksempel at Norge fortsetter å gi millioner av kroner til palestinernes forhandlingsdepartement, til tross for at palestinske myndigheter (PA) nekter å forhandle med Israel.

Her er to andre spørsmål norske politikere bør stille seg selv ved bistanden.

1. Hvordan kan Norge leve med å gi støtte til en organisasjon som EU har på sin terrorliste?

Fra 2011 til 2018 har PA overført over 18 milliarder kroner til PLO, ifølge gjennomgangen som Palestinian Media Watch har gjort av regnskapene. Den palestinske paraplyorganisasjonen har kanalisert en del av disse pengene videre til PLOs medlemsorganisasjoner, inkludert den nest største fraksjonen, Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP). Det er en organisasjon som USA og EU har på sine terrorlister.

Land som gir bistand til palestinerne har krevd stadig bedre innsyn i palestinske myndigheters budsjetter. Men bistandslandene har ikke innsyn i PLOs regnskap. Likevel kommer det av og til fram at PLO fortsetter å støtte PFLP økonomisk. «Det er ikke sant at overføringene til PFLP har stanset,» sa Azzam Al-Ahmad 17. juni 2018 til det palestinske nyhetsbyrået Ma’an. 11. april 2016 gjenga Ma’an en anklage fra PFLP om at overføringene var stanset i februar og mars, men det var ikke fordi PFLP står på EUs terrorliste, men fordi noen av deres ledere hadde stilt krav om at president Mahmoud Abbas måtte gå av.

Den norske regjeringen skriver så fint i Granavolden-erklæringen at den vil «markere en tydelig kritisk linje overfor alle former for antisemittisme og aktivt motarbeide økonomiske bidrag til terrorisme, inkludert fangelønn». Ett år senere fortsetter PA å utbetale over 3 millioner daglig til fengselsdømte palestinske terrorister, og norske penger fortsetter å strømme inn til PA. Ett år senere fortsetter PA å gi norske penger videre til PLO som gir pengene videre til PFLP, som står på EUs terrorliste. Hvordan kan regjeringen leve med dette?

2. Hvordan kan Norge leve med at et milliardbeløp blir skuslet bort på komiteer som ikke jobber?

Fra 2011 til 2018 har PA brukt 275 millioner kroner på sin «sentrale valgkomité» uten at det er avholdt noe valg i perioden. I den samme perioden har PA brukt 887 millioner kroner på «lovgivende forsamling» uten at det er avholdt noen møter.

PA-president Mahmoud Abbas har ikke stilt til valg siden 2005. Palestinernes lovgivende forsamling ble valgt i 2006, men har ikke vært i funksjon siden kort tid etter valget.

Den norske regjeringen skriver så fint i Granavolden-erklæringen at den vil «stille tydelige krav til land som mottar norsk bistand om fremgang innen demokrati, sivilsamfunn, antikorrupsjon, liberale rettsstatsprinsipper, tros-, livssyns- og ytringsfrihet og likestilling». Overfor palestinerne har Norge tydeligvis ikke vært tydelige nok.

Hvis ikke bistandsgiverne krever at PA forklarer hvordan milliarder av kroner blir sløst bort – inkludert til å finansiere funksjoner som ikke blir brukt og terrororganisasjoner – samtidig som de trygler om mer bistandspenger, vil PA fortsette å bruke og misbruke goodwillen til bistandsgiverne, konkluderer Maurice Hirsch i Palestinian Media Watch.

Det hjelper ingen at Norge fortsetter med sin såkalte «konstruktive dialog» med palestinske selvstyremyndigheter, når situasjonen bare blir verre år etter år. Det vil hjelpe palestinere som ønsker fred og sameksistens dersom Norge setter ned foten. Å si at nok er nok vil også kunne berolige hundretusenvis av norske skattebetalere som er kraftig forsynt med dette forferdelige misbruket av samfunnets verdier.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart