Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

April Benayoum
April Benayoum. (Foto: Privat, Instagram)

Syv personer har fått bot for antisemittisk hets av denne modellen

Noen av de domfelte hevdet deres antisemittisme var et forsvar for palestinerne.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Lørdag 19. desember 2020 kom April Benayoum på andreplass i finalen av Miss Frankrike-konkurransen. Etter at hun fortalte at faren er israelsk, ble hun utsatt for en serie antisemittiske kommentarer på Twitter. «Hitler glemte denne» og «Ikke stem på en jøde» var eksempler på hatytringene.

Denne uken har en fransk domstol dømt syv personer, fire kvinner og tre menn, til å betale bot for den antisemittiske hetsen, melder Yedioth Aharonoth. Alle de dømte hevdet at ytringene deres ikke hadde vært antisemittiske, og noen argumenterte med at de bare hadde kommet med politiske ytringer til støtte for palestinerne. Domstolen mente at Twitter-meldingene hadde diskriminert Benayoum på grunn av hennes etniske tilhørighet eller antatte religion. Fire av de domfelte fikk også pålegg om å ta to dager samfunnsfagskurs, fordi dommerne opplevde at de ikke forstod alvoret i sine handlinger.

Benayoums advokat Jean Veil opplyser at de også har saksøkt Twitter fordi meldigene ble liggende ute på meldingstjenesten i flere døgn.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart