Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Her testes det israelske luftforsvarssystemet Spyder på en ukjent dato. (Foto: Rafael Advanced Defense Systems)

Finland kjøper israelsk luftvern

Utkonkurrerte blant annet norsk luftforsvarssystem.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Den finske regjeringen har besluttet å kjøpe israelsk luftforsvarssystem. Valget står nå mellom to israelske leverandører av bakke-til-luft-missilsystemer, skriver den finske allmennkringkasteren YLE.

Det er ikke kjent hvor mye penger investeringen vil koste, men det skal dreie seg om en betydelig investering. Det nye luftforsvarssystemet vil ha langt bedre rekkevidde og effektivitet enn dagens system.

– Det er en betydelig investering, like etter at vi har kjøpt jagerfly, sier den finske forsvarsministeren Antti Kaikkonen. Finland besluttet på tampen av 2021 å kjøpe inn hele 64 jagerfly av typen F-35.

Det er de israelske selskapene Israel Aerospace Industries og Rafael Advanced Systems, som blant annet har laget Iron Dome, som konkurrer om anbudet. De israelske selskapene skal blant annet ha utkonkurrert luftforsvarssystemet til norske Kongsberg Gruppen og andre anbudere.

Innkjøp av nytt luftforsvarssystem skjer med den russiske invasjonen av Ukraina som bakteppe. Finland deler en lang grense med Russland.

– Situasjonen langs våre grenser er fredelig, men vi må være på vakt og styrke våre forsvarsevner. Det er noe vi alltid må gjøre, sier Kaikkonen.

Hvilket luftforsvarssystem som kjøpes blir vedtatt tidlig 2023.

Her kan du se en test av Rafael Systems luftforsvarssystem Spyder:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart