Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Over 1000 israelere er igjen i Ukraina

Ukrainere på flukt fra krigen ved grensen til Moldova. (Foto: Nati Shohat/Flash90)
Mange sliter med å komme seg ut av landet.

Israel sier søndag 13. mars at de fortsatt jobber med å hjelpe de over 1000 israelerne som fortsatt sitter fast i det krigsherjede landet.

Det skal ha vært et sted mellom 12.000 og 14.000 israelere i Ukraina da krigen brøt ut for nesten tre uker siden, ifølge israelsk UD.

– Det er for øyeblikket færre enn 1500 [israelere igjen i Ukraina]. Vi har vært borti mange tilfeller hvor israelere mangler gyldige dokumenter og gyldig pass. Noen mistet det da de flyktet fra krigshandlinger, sier Simona Halperin, avdelingsleder i Israels utenriksdepartement.

Israel har i flere uker hatt mannskap langs grensen mot Ukraina i flere land i Øst-Europa for å kunne bistå israelere på flukt fra krigen.

– I det siste har antallet israelere som forlater Ukraina gått kraftig ned. Det kommer bare noen titalls om dagen via alle grensene, sier Halperin, som synes det er bekymringsfullt at mange israelere sier de foreløpig ikke har planer om å forlate landet.

– Det er ikke nødvendigvis fordi de er trygge. Det kan være fordi de er fanget eller på steder hvor det foregår kamphandlinger og hvor det kan være farlig å reise, sier hun.

I tillegg til å hjelpe egne borgere har Israel også hjulpet innbyggere fra andre arabiske selv – selv land de ikke har forbindelser til:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart