Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Den ukrainske førstedamen Olena Zelenska sier Israel et et eksempel for ukrainerne. (Foto: Ukraine Presidency)

– Israels motstandskraft inspirerer oss

Ukrainas førstedame sier til israelsk TV at landet hennes ser på Israel som en kilde til inspirasjon.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Olena Zelenska, kona til Ukrainas president Volodymyr Zelensky, sier hennes nasjon ser på Israel som en kilde til inspirasjon. Hun viser til Israel motstandskraft, hvor landet flere ganger har stått imot angrep fra sine naboland.

– Det er ingen overdrivelse å si at Israels tidligere erfaringer inspirerer innbyggerne i Ukraina, sier Zelenska i et israelsk TV-intervju.

Både under Seksdagerskrigen i 1967 og Yom Kippur-krigen i 1973 møtte Israel flere arabiske armeer, men til tross for at de var underlegne i antall soldater og utstyr, vant den jødiske staten krigene mot sine arabiske naboer.

– Vi ser israelernes styrke og motstandskraft i den vanskelige situasjonen Israel har vært i i mange år. Deres motstandskraft er et eksempel for oss, sier Ukrainas førstedame i intervjuet som ble gjennomført via en videoforbindelse.

Zelenska takket også for all støtten Israel har gitt til Ukraina og skrøt spesielt av samarbeidet hvor Israel trener opp ukrainsk helsepersonell til å håndtere psykiske traumer, som landet sannsynligvis vil møte mye av i kjølvannet av Russlands invasjon av landet. De siste månedene har to grupper psykisk helsepersonell, hovedsaklig psykologer og terapeuter, besøkt Israel for å lære av israelske traumeeksperter.

– Ifølge estimater fra det ukrainske helsedepartementet vil rundt 15 millioner ukrainere ha behov for psykisk helsehjelp. Vi har ingen tid å miste, så vi må starte dette arbeidet med en gang, sier førstedamen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart