Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israels motstandskraft inspirerer oss

Den ukrainske førstedamen Olena Zelenska sier Israel et et eksempel for ukrainerne. (Foto: Ukraine Presidency)
Ukrainas førstedame sier til israelsk TV at landet hennes ser på Israel som en kilde til inspirasjon.

Olena Zelenska, kona til Ukrainas president Volodymyr Zelensky, sier hennes nasjon ser på Israel som en kilde til inspirasjon. Hun viser til Israel motstandskraft, hvor landet flere ganger har stått imot angrep fra sine naboland.

– Det er ingen overdrivelse å si at Israels tidligere erfaringer inspirerer innbyggerne i Ukraina, sier Zelenska i et israelsk TV-intervju.

Både under Seksdagerskrigen i 1967 og Yom Kippur-krigen i 1973 møtte Israel flere arabiske armeer, men til tross for at de var underlegne i antall soldater og utstyr, vant den jødiske staten krigene mot sine arabiske naboer.

– Vi ser israelernes styrke og motstandskraft i den vanskelige situasjonen Israel har vært i i mange år. Deres motstandskraft er et eksempel for oss, sier Ukrainas førstedame i intervjuet som ble gjennomført via en videoforbindelse.

Zelenska takket også for all støtten Israel har gitt til Ukraina og skrøt spesielt av samarbeidet hvor Israel trener opp ukrainsk helsepersonell til å håndtere psykiske traumer, som landet sannsynligvis vil møte mye av i kjølvannet av Russlands invasjon av landet. De siste månedene har to grupper psykisk helsepersonell, hovedsaklig psykologer og terapeuter, besøkt Israel for å lære av israelske traumeeksperter.

– Ifølge estimater fra det ukrainske helsedepartementet vil rundt 15 millioner ukrainere ha behov for psykisk helsehjelp. Vi har ingen tid å miste, så vi må starte dette arbeidet med en gang, sier førstedamen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart