Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Storbritannias ambassade i Tel Aviv kan bli flyttet til Jerusalem

Statsminister Yair Lapid møtte britenes statsminister Liz Truss i New York den 21. september 2022. (Foto: GPO)
Det sier den britiske statsministeren Liz Truss.

Den britiske statsministeren Liz Truss har fortalt Israels statsminister Yair Lapid at hun vurderer å flytte landets ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. En talsperson for Downing Street sier Truss fortalte Lapid om «hennes vurdering av den nåværende plasseringen av den britiske ambassaden i Israel» i forbindelse med et møte mellom statslederne.

Lapid skriver på Twitter at han takker den britiske statsministeren for at hun vurdere å flytte ambassaden, slik blant annet USA har gjort.

– Vil vil fortsette å styrke båndene mellom landene våre, sier han.

Da USAs tidligere president Donald Trump i 2017 ga ordre om å flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem, så kritiserte den daværende britiske statsministeren Theresa May den amerikanske beslutningen.

Truss derimot fortalte i forbindelse med statsministervalget at hun ville vurdere Storbritannias posisjon om å bli i Tel Aviv hvis hun ble valgt til ny britisk leder. Det har hun nå blitt.

– Jeg forstår viktigheten og sensitiviteten av en plassering av den britiske ambassaden i Israel. Jeg har hatt mange samtaler med min gode venn statsminister Yair Lapid om dette emnet, sa hun den gangen.

I tillegg til USA har også Honduras, Guatemala og Kosovo ambassade i Jerusalem. Andre land, inkludert Ungarn, Tsjekkia, Serbia og Australia har offisielle handels- eller forsvarsavdelinger i den israelske hovedstaden.

Den britiske ambassaden i Israel kan bli flyttet fra Tel Aviv til hovedstaden Jerusalem. (Foto: Flash90)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart