Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Politiet i Berlin nekter pro-palestinsk gruppe å demonstrere – frykter antisemittisme

Videoopptak fra demonstrasjonen i Berlin 8. april 2023. (Skjermdump fra democ. på YouTube)
Nedlegger forbud mot demonstrasjoner i frykt for antisemittisme.

Politiet i Tysklands hovedstad har nedlagt forbud mot to planlagte demonstrasjoner kommende helg. Demonstrasjonene ble organisert av organisasjonen Samidoun og skulle ha fokus på «de palestinske fangenes dag».

Basert på erfaringer fra de siste årene og den senere tid, frykter Berlin-politiet at demonstrasjonene vil inneholde «provoserende, antisemittiske utrop, glorifisering av vold, oppmuntring til vold og voldshandlinger». Det skriver de i en pressemelding.

8. april ble det avholdt en demonstrasjon i Berlin hvor det ble hørt kamprop som «død over Israel» og «død over jødene». De væpnede styrkene til terrororganisasjonen Hamas ble hyllet, viser videoopptak fra demonstrasjonen.

Også i Norge har pro-palestinske demonstrasjoner fått klare antisemittiske uttrykk. I 2009 ble det vist bannere med massakretrusler mot jøder utenfor Stortinget. De samme islamistiske slagordene er også blitt ropt blant annet i 2017 og 2021. 8 av 10 norske jøder mener Palestinakomiteen bidrar til antisemittisme.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart