Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Mai 2021: Her filmer NRK jihad-ropene på demonstrasjonen, men vil de noen gang fortelle norske tv-seere at demonstrantene på Palestinakomiteens demonstrasjon oppildnet til massakre på jøder? (Skjermdump fra VG TV)

Oslo: Ropte jihad-rop om massakre på jøder i anti-israelsk demonstrasjon

Israelske flagg gikk opp i flammer under Palestinakomiteens demonstrasjon i Oslo tirsdag 11. mai. Og i finalen kom massakretrusler mot jøder.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Noen hundre demonstranter var møtt fram i nærheten av Israels ambassade ved 17-tiden i dag. Palestinakomiteen og 24 andre organisasjoner stod bak markeringen.

«På videosendingen som følger markeringen kan man høre demonstranter som roper «boikott Israel, fri Palestina». Man kan også se at flere av de oppmøtte både danser og veiver med store palestinaflagg, og man kan gjentatte ganger høre at det ropes «Allahu akbar», rapporterte VG.

Stortingsrepresentant Petter Eide (SV) ba demonstranter om ikke å sette ild på israelske flagg, men det ble likevel gjort.

MIFF har hittil ikke registrert at noen norske medier har satt fokus på de arabiske kampropene som ble ropt under markeringen og like etter.

41 minutt ut i VGs livesending forsøker arrangørene å få demonstrantene til å spre seg. «Boikott Israel, Fritt Palestina, takk for i dag,» avslutter arrangøren. Men da er en større gruppe menn i full gang med å rope et annet budskap på arabisk: «Khaibar, Khaibar ya Yahud, Khaibar, Khaibar ya Yahud.»

I demonstrasjonen kunne man også høre arabiske slagord som:

  • Martyrene er elsket av Allah. (Hamas og Fatah omtaler terrorister som med stolthet har drept jødiske kvinner og barn som martyrer.)
  • De som dreper israelere er velsignede martyrer. (Bare for å fjerne all tvil.)
  • Vi er med Palestina inntil døden
  • Vi er ikke redd for døden.
  • Med blod vil vi frigjøre Palestina.

«Khaibar, Khaibar ya Yahud» er et islamistisk jihad-rop, som direkte oversatt betyr «Khaibar, Khaibar, o jøder!» I Khaibar ble et stort antall jøder drept av profeten Muhammed og hans styrker på 600-tallet. Refrenget blir i dag brukt av jihadister som en trussel mot jøder. Det var den samme massakretrusselen mot jøder som stod på banner da muslimske demonstranter møtte fredelige Israel-venner med vold utenfor Stortinget i januar 2009.

Khaibar var navnet på en dal omlag 15 mil nord for Medina på profeten Muhammeds tid. Her søkte en av de tre jødiske stammer i Medina tilflukt etter at Muhammed hadde presset dem ut av byen. En annen stamme bad om å forlate byen på samme betingelser, men dette ble avslått, alle mennene ble drept og kvinnene solgt som slaver. I mai 628 dro Muhammed til Khaibar og beleiret byen. Etter kamper ble jødene overmannen, og de fikk lov til å leve mot å betale halvparten av produksjonen i skatt. Dette var den første innføringen av dhimmi-ordningen. Khaibar symboliserer utryddelsen, eller i det minste underkastelsen, av jøder fra den arabiske halvøya.

Slagordet er en trussel mot jøder – at deres dager er talte fordi en gjentakelse av massakren er på vei. Kampropet brukes også av Hamas.

Under støttemarkeringen for Israel i januar 2009 var setningen “CEYSU MUHAMMED SAWFA YA’UD” også lagt til på banneret. Betydningen av den siste setningen er “Muhammeds hær vil komme tilbake”. Det er uklart for MIFF om denne strofen ble benyttet i Oslo 11. mai 2021.

Den siste setningen gjør betydningen av slagordet klart. Muhammeds hær vil komme tilbake og massakrere jøder, akkurat som Muhammed gjorde mot jødene i Khaibar.

Hvis du lurer på hvorfor det er uro mellom israelere og palestinere nå, så er det fordi islamistene i området ikke bare synger slagord om å drepe jøder, men setter inn sine våpen, raketter og liv på å gjøre det. La oss håpe de aldri får den samme muligheten i Oslo.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart