Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Davids slynge skal beskytte Finland

Finland har besluttet å kjøpe det israelske luftvernet Davids slynge. (Foto: Wikipedia)
Finland kjøper det israelske luftforsvarssystemet. Det er først gang systemet selges ut av Israel.

I mars 2022 besluttet Finland at kjøpet av nytt luftforsvarssystem stod mellom to israelske leverandører, etter at de israelske selskapene hadde utkonkurrert luftforsvarssystemet til norske Kongsberg Gruppen og andre anbudere. Nå har Finland bestemt seg for hvilket de går for.

Nylig kunngjorde det finske forsvarsdepartementet at de vil gå til innkjøp av luftforsvarssystemet Davids slynge fra den israelske produsenten Rafael Advanced Systems, som er utviklet i samarbeid med amerikanske Raytheon. Det er første gang systemet selges ut av Israel.

Finland, som nylig ble medlem av forsvarsalliansen NATO, sier innkjøpet koster 3,6 milliarder kroner – med opsjon på ytterligere utvidelse.

Innkjøp av nytt luftforsvarssystem skjer med den russiske invasjonen av Ukraina som bakteppe. Finland deler en lang grense med Russland.

Det finske forsvarsdepartementet sier Davids slynge vil gi en betydelig utvidelse av operasjonsområdet til landets luftforsvar. Finland ser på det israelske systemet som avgjørende for deres forsvarsevne.

Davids slynge er blant de dyreste av rakettforsvarssystemene til Israel. Hver rakett som systemet sender ut for å avskjære innkommende trusler koster rundt ti millioner kroner, men forsvaret sier prisen er irrelevant når det gjelder å beskytte befolkningen mot trusler.

Systemet er utviklet for å skyte ned taktiske ballistiske missiler og mellom- til langdistanseraketter. Luftvernsystemet kan også skyte ned kryssermissiler avfyrt fra 40 til 300 kilometers avstand og fiendtlige fly.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart