Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

MIFFs granskning avslører hvordan Sverige ga medietrening til terrorsympatisører

En MIFF-granskning viser at millioner av svenske skattekroner er investert i palestinske «miljøjournalister» som har en historie med å glorifisere terrorister og støtte ekstremisme. (Foto: Flash90)
Etter at journalisten fikk svensk-finansiert kurs i miljøjournalistikk ba hun til Allah om at «det ikke må være en eneste gate i Palestina som mangler jøders forurensede lik».

MIFF Sverige kunne 5. mai komme med en sjokkerende avsløring. Palestinske deltakere på et kurs finansiert av Naturvårdsverket (statlig forvaltningsorgan) og Sida (svenske bistandsmyndigheter) har før, under og etter kurset kommet med ekstreme uttalelser i sosiale medier.

«Vi ber til Allah om at han ikke lar en eneste gate i Palestina være uten et av deres [jødenes] forurensede lik,» skrev en av deltakerne etter et terrorangrep i Tel Aviv i mars 2023. For å rydde all tvil av veien, har hun tagget innlegget blant annet med #kill og #jewish.

En annen av deltakerne har publisert en grov antisemittisk karikatur, hvor davidsstjernen blir avbildet som knokler. Mye tyder på at publiseringen var en feiring av et palestinsk terrorangrep dagen før, hvor én israeler ble drept og fire skadet.

MIFF har funnet sikker kobling mot kontoer i sosiale medier for omkring halvparten av de 25 deltakerne på kurset. Av de 12 kontoene vi gransket, har omkring halvparten kommet med hat mot Israel, støtteerklæringer til vold eller andre ekstreme ytringer.

Målet med kurset som fant sted i 2022 var å utdanne palestinere i «miljøjournalistikk». Totalt skal Sida gitt 22 millioner til palestinske miljøprosjekt, og Naturvårdsverket har gitt 6 millioner kroner, blant annet mediatreningen. Prisen for konsulentselskapet Revolve i Barcelona øremerket til medietreningen var 1,2 millioner kroner. Revolve har samarbeidet med det palestinske MDC (Media Development Center). De fem beste YouTube-klippene som ble laget av deltakerne er publisert. «Om alle studentene produserte like mye, har Sverige betalt om lag 3 millioner kroner per time YouTube-video,» kommenterer Anders Bjerkhoel i MIFF Sverige.

Temaoverskriftene for kurset viser at sverting av Israel stod i fokus også under selve kursprogrammet. Det er grunn til å frykte at de som kom inn i opplegget med ekstreme oppfatninger, bare har fått disse bekreftet av svenske bistandspenger. Man kan også spørre hvorfor Sverige velger å betale for medietrening til palestinerne fra Vestbredden og Gaza, hvor det knapt nok finnes uavhengige medier. Dette journalistkurset var i regi av palestinske selvstyremyndigheter, som også skal ha stått for utvelgelse av deltakerne.

Her har tydeligvis Sverige ikke bare fått veldig lite for pengene, men de har gitt medietrening til palestinske ekstremister som oppvigler til vold.

Les mer detaljer om saken på MIFF Sveriges nettside.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart