Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Zelensky: Ukraina må lære å leve med konflikt, «slik som Israel»

Ukrainas president Volodymyr Zelensky. (Foto: Presidentkontoret)
Ukrainas president Volodymyr Zelensky tror Ukraina vil få en militær bistandspakke fra Washington som ligner på den amerikanerne har gitt til Israel.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky nevnte Israel flere ganger i et intervju søndag 27. august.

Zelensky sa at Ukraina må lære seg å leve med konflikten, og nevnte Israel som eksempel. Han fortsatte: «Vi er forberedt på å kjempe en veldig lang tid, og minimere antallet drepte. Som i Israel, for eksempel. Vi kan leve med det,» sa Zelensky.

Senere i intervjuet nevnte presidenten nok en gang Israel som eksempel. Han tror Kyiv vil få amerikanske sikkerhetsgarantier og militær bistand som Israel. «Den israelske modellen. Vi vil sannsynligvis få eksakt denne modellen. Den israelske modellen som inkluderer våpen, teknologi, trening, finansiering etc» sa Zelensky.

Akkurat som Israel, står Ukraina overfor en fiende som ikke aksepterer landets eksistens. Ordfører i Kyiv, den tidligere verdensmesteren i boksing Vitalij Klitsjko, sa i 2022 at han beundrer Israel og at landet gir han inspirasjon til å tro at de kan vinne til tross for at man har oddsene mot seg. Når det kommer til å forsvare den ukrainske hovedstaden sier Klitsjko at de ser til og lærer av det israelske forsvaret, som mange ganger har måtte forsvare sitt land og folk mot fiendtlige angrep.

Les mer om hvorfor Russland og Ukraina er noe annet enn Israel og palestinerne.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart