Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Barnesoldaten Amir sier han ønsker å skyte jødene som drepte terroristen Omar Abu Laila. (Foto: Skjermdump)

Fatah hyller bruken av barnesoldater

Ber sine følgere på Facebook om å dele en video av barnesoldaten Amir.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

På sin egen Facebook-side har Fatah, organisasjonen til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, publisert en urovekkende video som skal fremstille en ung barnesoldat ved navn Amir. I videoen sier Amir, som er en ung jordansk gutt, at han er på vei til Jerusalem for å hevne den palestinske terroristen Omar Abu Laila, som drepte to israelere i 2019. Laila ble senere drept i en skuddveksling med israelske soldater da han nektet å overgi seg.

Barnesoldaten Amir, som er ikledd militæruniform, har en sprettert i den ene hånden og et lekevåpen i den andre. I videoen forklarer han til sin mor hvorfor han ønsker å «skyte jødene som skjøt Omar» – den palestinske terroristen – og hvis nødvendig «dø for Jerusalem og Al-Aqsa-moskeen», «fordi de fortjener at vi dør for dem», skriver Palestinian Media Watch.

Det er ingen tvil om at Fatah støtter budskapet i filmen og indoktrineringen av barn. De har valgt å feste videoen på toppen av Facebook-siden sin, slik at ingen av dem som besøker siden deres skal gå glipp av dette budskapet.

At Fatah støtter barnemishandling og bruk av barn som soldater er ikke noe nytt. Palestinian Media Watch har avdekket slike historier i en årrekke. Nylig eksponerte de hvordan Fatah fikk en ung jente til å lese opp et dikt på radio, om hvordan palestinsk barn er «ammunisjon» og ment for «martyrdøden».

MIFF er med i en internasjonal kampanje for å redde palestinske barn fra å bli barnesoldater. Du kan lese mer om denne kampanjen ved å klikke her.

Se videoen om Amir som Fatah ber sine følgere om å dele videre:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart