Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

«Muslimske arabere bor i jødiske hjem»

Denne skulpturen er satt opp i den israelske byen Ramat Gan til minne om jødene som ble drept i pogromene i Irak i 1941 og 1960-tallet. (Foto: Wikimedia Commons)
Denne skulpturen er satt opp i den israelske byen Ramat Gan til minne om jødene som ble drept i pogromene i Irak i 1941 og 1960-tallet. (Foto: Wikimedia Commons)
Like før og like etter at Israel ble opprettet i 1947, flyktet hundretusener av jøder fra de arabiske land etter at muslimske gjenger hadde rast gjennom de jødiske bydelene og myrdet, voldtatt og røvet.

Dette rammet jødene i Bagdad i pinsen 1941. 175 jøder ble drept, 1000 såret, 900 jødiske hus ødelagt og jødisk eiendom plyndret. Det gjentok seg i 1946 og 1948.

Jødene i Libya ble rammet av plyndring og mord i 1945 og 1948. Jødene i Aden ble rammet i 1947. I Syria, i Aleppo og Damaskus, ble jødene angrepet seks ganger mellom 1938 og 1949.

I Cairo ble jødene rammet i 1945 og 1948. I 1947 ble en egyptisk lov forandret slik at de jødene som bodde i landet, men ikke hadde fått egyptisk statsborgerskap, mistet sitt arbeid. Bare 15 % hadde fått egyptisk statsborgerskap.

Det stemmer av mange israelske jøder overtok eiendommer araberne hadde i Israel. Men det går begge veier. Titusener av muslimske arabere bor i hus som jøder etterlot i den arabiske verden.

Så langt fritt etter Malka Hillel Shulewitz.

Noen sier at araberne ikke begynte å forfølge «sine» jøder før de zionistiske jødene i Israel for alvor begynte å ta landet fra araberne i Palestina. Dette er en tvilsom påstand, jødene har vært diskriminert og til dels forfulgt i århundrer i arabiske land. Men uansett: Innfødte jøder i arabiske land ble straffet av flertallet for angivelige synder begått av jøder i andre deler av verden. Dette beviser to ting:

a) Araberne regnet all verdens jøder – også de som hadde hatt lite kontakt med hverandre i århundrer – som ett folk som hører sammen.

b) Dersom araberne hadde oppført seg slik at jødene kunne føle seg hjemme hos dem, ville de ha stått sterkere med sin motstand mot at jødene har sin stat hvor de er i flertall. Men araberne har stelt seg slik at nesten alle jøder har flyktet fra de arabiske landene. (Til sammenlikning: I Russland og andre land er mange jøder blitt værende, og noen reiser tilbake dit fra Israel.) Og araberne fortsetter å oppføre seg slik mot minoriteter at så godt som ingen jøder kan tenke seg å flytte tilbake. Med det har araberne fratatt seg selv en eventuell moralsk rett til å protestere mot at jødene har en stat hvor de er i flertall og er frie.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart