Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Iran har 15.000 soldater i Syria

Soldater i et helikopter markerer støtte til president Bashar Assad. (Foto: FreedomHouse, flickr.com)
Soldater i et helikopter markerer støtte til president Bashar Assad. (Foto: FreedomHouse, flickr.com)
- Borgerkrigen i Syria har blitt en religiøs krig - shia-muslimer mot sunni-muslimer, sier syriske flyktninger i Jordan. De hevder Iran har 15.000 soldater i Syria som kjemper på Assad-regimets side.

Også Hizbollah-soldater deltar aktivt i krigføringen.

– En av mine venner, som er med i en opprørsgruppe, tok til fange en gruppe på 11 Hizbollah-soldater fra Libanon, sier flyktningen Hisham til Times of Israel.

– Vi blir angrepet bare fordi vi er sunni-muslimer, og alle sunni-muslimer blir angrepet, sier en annen flyktning. President Bashar Assad tilhører minoritetsgruppen av alawitter, men flyktningene ser konflikten i økende grad som en konflikt mellom shia og sunni, den eldste konflikten innen islam. Nærværet av soldater fra Iran og Hizbollah bekrefter dette bildet.

 

Snikskyttere truer

Journalistene Micha og Natan Odenheimer har intervjuet flere flyktninger fra Syria ved grensestasjonen Jaber på grensen mellom Jordan og Syria. Her er noen flere opplysninger som kommer fram i artikkelen:

130.000 syrere har flyktet til Jordan det siste året, flere tusen bare de siste to ukene.

Flyktninger som krysser grensen om natten risikerer livet. De kan bli skutt av Assad-regimets snikskyttere. Flyktninger som krysser grensen om dagen må betale flere tusen kroner i bestikkelser til grensevakter.

I Jordan blir flyktningene plassert i leirer. Flyktningene Muhamad sier han ikke får lov til å forlate flyktningleiren uten skriftlig tillatelse.

Flyktningene hevder agenter fra det hemmelige syriske politiet fortsetter å gjøre livet deres utrygt i Jordan. For noen dager siden skal de ha prøvd å forgifte drikkevannet i en av leirene, men ble stanset av jordansk politi.

Noen syriske flyktninger returnerer fra Jordan til Syria. De har ikke noe annet alternativ, fordi de ikke har økonomi til å forbli i Jordan.

Dagene til Assad-regimet er over. Det er bare spørsmål om tid før han faller. Maksimalt én måned, sier en optimistisk flyktning.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart