Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Minst 2,5 millioner syriske flyktninger

Syriske flyktninger roper slagord mot Bashar Assad i flyktningleiren Boynuyogun i Hatay-provinsen på grensen mellom Tyrkia og Syria. (Illustrasjonsfoto fra mars 2012, flickr)
Syriske flyktninger roper slagord mot Bashar Assad i flyktningleiren Boynuyogun i Hatay-provinsen på grensen mellom Tyrkia og Syria. (Illustrasjonsfoto fra mars 2012, flickr)
Mens verdens øyne er vendt mot Gaza og Sør-Israel raser borgerkrigen i Syria videre, med dødstall som daglig er titalls mange ganger større. Nå er beregninger av flyktninger øket fra 1,2 til over 2,5 millioner.

I Syria er det, som kjent, en borgerkrig hvor hovedfrontene er at sunni-muslimene gjør opprør mot Bashar Assads regime, som mest bygger på diverse religiøse minoriteter, særlig alawittene (en slags shia-muslimsk sekt), som Assad-familien selv tilhører.

Inntil nylig har tallet 1,2 millioner flyktninger i og fra Syria vært i bruk. Men den syriske Røde Halvmåne har nå kommet med tallet 2,5 millioner. FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR) regner med at dette tallet er «forsiktig» og heller for lavt enn for høyt, skriver Ha’aretz.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart