Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

november 16, 2012

Forsvarsminister Ehud Barak (midten) er akkurat nå en av Israels største helter. (Foto: Ha'atzmaut)

Forsvarssøylen

I løpet av de to første dagene etter Israel henrettet Hamas’ militære leder Ahmed Jabari, ble kun fire sivile palestinere drept og Hamas’ skryteliste er uten så mye som et punktum. For Israel er Operasjon Forsvarssøyle, i militær målestokk, ekstremt vellykket. Mannen bak det hele, forsvarsminister Ehud Barak, har lært av feilgrepene til sine forgjengere.

Minnesmerket etter Abraham Lincoln. (Foto: Brandi Korte)

Senatet gir sin enstemmige støtte til Israel

En ny enstemmig resolusjon fra det amerikanske Senatet gir sin tilslutning til Israels «medfødte» rett til å forsvare seg mot rakettregnet fra terrorgruppene på Gaza-stripen.

Forsvarsminister Ehud Barak og forsvarssjef Benny Gantz under et møte torsdag 15. november 2012. (Foto: IDF)

Hva kan Israel gjøre mot Hamas og de andre terrorgruppene?

Også de siste kamphandlingene i Sør-Israel og Gaza blir dekket dramatisk mye mer i norske medier enn andre konflikter. Overfokuset skaper i seg selv et inntrykk av israelsk brutalitet, når IDFs krigføring i virkeligheten er mindre brutal enn krigføringen til andre vestlige land.

Velkommen til Pallywood! Skjermdump fra BBC-innslag 14. november 2012.

Pallywood leverer fortsatt sine falske filmer over hele verden

TV-bildene av redningsarbeid på Gaza-stripen er nesten alltid preget av kaos og tilsynelatende svært lite skånsom behandling av de skadde. Noen episoder kan bære preg av å være konstruerte – det er varene til Pallywood-industrien. Lot BBC seg lure 14. november?

Det har vært store demonstrasjoner i Jordans hovedstad Amman i løpet av den siste uken. (Illustrasjonsfoto: Roba Al-Assi, flickr)

Jordan koker

Regjeringen i Jordan har nylig bestemt å øke prisene på drivstoff og andre oljeprodukter. Det har brakt tusenvis av demonstranter ut på gatene flere steder i landet. Det muslimske brorskapet utfordrer makten til kong Abdullah II.

Syriske flyktninger roper slagord mot Bashar Assad i flyktningleiren Boynuyogun i Hatay-provinsen på grensen mellom Tyrkia og Syria. (Illustrasjonsfoto fra mars 2012, flickr)

Minst 2,5 millioner syriske flyktninger

Mens verdens øyne er vendt mot Gaza og Sør-Israel raser borgerkrigen i Syria videre, med dødstall som daglig er titalls mange ganger større. Nå er beregninger av flyktninger øket fra 1,2 til over 2,5 millioner.

En rakett fra Gaza-stripen rammer en israelsk bensinstasjon. Bildet er av tidligere angrep. Den siste uken er Israel angrepet med hundrevis av raketter fra Gaza.

For første gang på over 20 år er Tel Aviv-området rammet av raketter

Palestinske terrorister på Gaza-stripen avfyrte minst to raketter mot Tel Aviv-området torsdag kveld. I 1991 var det Scud-rakettene til Saddam Hussein som rammet byen. Hamas sier de har avfyrt 527 raketter mot Israel. IDF melder at de har rammet 340 mål på Gaza-stripen. Her får du utviklingen på torsdag minutt for minutt.

0

Your Cart