Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Pallywood leverer fortsatt sine falske filmer over hele verden

Velkommen til Pallywood! Skjermdump fra BBC-innslag 14. november 2012.
Velkommen til Pallywood! Skjermdump fra BBC-innslag 14. november 2012.
TV-bildene av redningsarbeid på Gaza-stripen er nesten alltid preget av kaos og tilsynelatende svært lite skånsom behandling av de skadde. Noen episoder kan bære preg av å være konstruerte - det er varene til Pallywood-industrien. Lot BBC seg lure 14. november?

Pallywood er en betegnelse som blir brukt på mediemanipulasjon og forfalskninger fra palestinsk side for å vinne verdens sympati og vekke avsky mot Israel. I 2005 produserte professor Richard Landes fra universitetet i Boston en 18 minutters dokumentarvideo med navnet Pallywood: According to Palestinian Sources.

Organisasjonen Honest Reporting har avdekket det de mener er et nytt eksempel på Pallywoods produksjon. Og argumentasjonen er overbevisende.

Honest Reporting tar utgangspunkt i dette BBC-innslaget som ble sendt 14. november, etter Israels luftangrep på Ahmed Jabari. Underveis i innslaget kommer det opp bilder fra det som gir inntrykk av å være redningsarbeidet etter et israelsk luftangrep på Gaza-stripen. Se hele innslaget her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H-Vms2eAeUU[/youtube]

Legg merke til mannen som blir båret 2 minutt og 13 sekund inn i innslaget. Han har beige jakke og hvit tekst på en sort genser.

Den samme mannen kommer 30 sekunder senere i innslaget. Da er han på bena, uskadet og tilsynelatende i full kontroll over situasjonen.

HonestReporting har presentert sine bevis i en 32 sekunders video:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kvaUmIB87-M[/youtube]

Det er vanskelig å bevise at BBC avspilte de to ulike klippene i kronologisk rekkefølge. Ble mannen såret slik at han måtte bæres etter at han først ble filmet uskadd og på bena? Dersom rekkefølgen på klippene er blitt stokket om, kan et israelsk luftangrep da ha vært årsak til hans «skader»?

Det er også andre scener som fremstår underlige. Fra 2.24 ser vi en redningsarbeider som bærer en annen redningsarbeider (ifølge uniformen) på ryggen, som om han ikke er i stand til å gå. I 2.34 kan man se samme mann bli satt ned på bakken og overlatt til å stå på sine egne ben.

Velkommen til Pallywood, konkluderer Honest Reporting. De skriver:

«Hva gjør man når kameraene kommer til stedet hvor det har vært et luftangrep i Gaza, og det er ikke nok døde eller skadde palestinere til å produsere dramatiske bilder som kan bli brukt mot Israel i internasjonale media? Vi har sett det før. Palestinere som ser ut til å være skadde eller til og med døde til fordel for TV-kameraene viser seg å ikke være verken døde eller skadde når de ikke lenger er i fokus.»

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart