Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

En terrorist fra Hamas bærer en angrepsrakett. (Illustrasjonsfoto: Zoriah / Flickr.com)
Hamas har en rekke raketter som de bruker til å skyte mot den israelske sivilbefolkningen. (Foto: Zoriah / Flickr.com)

Hamas vil fortsatt utslette Israel

- Et forsøk på å lure omverdenen, sier Israel om Hamas´ nye charter.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I et forsøkt på å bedre sin status internasjonalt har den palestinske terrorgruppen Hamas gitt ut et nytt charter hvor de mykner opp språket angående Israel. Men mildere språk til tross; terrorgruppen krever fortsatt at Israel skal utslettes.

I punkt 20 av charteret, som kan leses i sin helhet her, skriver Hamas at det ikke finnes noe annet alternativ enn en fullstendig frigjøring av «Palestina», fra elva til havet. Det innebærer med andre ord at det ikke er plass til noe Israel. «From the river to the sea» er et uttrykk for at araberne skal gjenerobre hele området fra Middelhavet til Jordanelven. Jødene skal ikke få beholde sitt lille stykke.

I samme punkt skriver Hamas at de aksepterer ideen om en palestinsk stat i territorier okkupert av Israel under Seksdagerskrigen i 1967, men ikke uten at de samtidig avviser etableringen av staten Israel som som «ulovlig», gjør krav på hele Israel og krever rett til å returnere for alle etterkommere av palestinske flyktninger.

Hamas skal ha brukt fem år på å lage det nye femsiders charteret. I motsetning til Hamas´ grunnlov er ikke det nye charteret fullt av antisemittisk språk. Nå skriver de at kampen er ikke lenger er mot jøder, men mot okkupanten Israel. Israelske myndigheter kaller det nye charteret et forsøk på å lure omverdenen.

– Når Hamas slutter å bygge [terror]tuneller og heller bruker ressursene sine på sivil infrastruktur, og slutter å lære folk å hate og drepe israelere, da vil det være ekte endringer. Men det har ikke skjedd, sier Benjamin Netanyahu i en uttalelse.

David Keyes, en talsmann for Netanyahu, utdyper kritikken overfor Times of Israel.

– Hamas forsøker å lure omverdenen, men vil ikke lykkes. Daglig oppfordrer de til folkemord på alle jøder og utslettelse av Israel. De graver terrortuneller og har avfyrt tusenvis av raketter mot sivile israelere. Skoler og moskeer som blir drevet av Hamas lærer barn at jøder er aper og griser. Dette er det virkelige Hamas, sier han.

Hamas sier det nye charteret, hvor de forbeholder seg retten til å «drive motstand og jihad for befrielsen av Palestina», på ingen måte utgjør en anerkjennelse av Israel. Heller ikke den mer moderate palestinske fraksjonen Fatah anerkjenner Israel.

Mahmoud Abbas i møte med lederne for Hamas, Khaled Meshaal (i midten) og Ismail Hanyieh (t.v), i Qatar (Hentet fra Fatah Twitter-konto / Times of Israel)
Mahmoud Abbas i møte med lederne for Hamas, Khaled Meshaal (i midten) og Ismail Hanyieh (t.v).

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart