En terrorist fra Hamas bærer en angrepsrakett. (Illustrasjonsfoto: Zoriah / Flickr.com)
Hamas har en rekke raketter som de bruker til å skyte mot den israelske sivilbefolkningen. (Foto: Zoriah / Flickr.com)

Hamas vil fortsatt utslette Israel

- Et forsøk på å lure omverdenen, sier Israel om Hamas´ nye charter.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

I et forsøkt på å bedre sin status internasjonalt har den palestinske terrorgruppen Hamas gitt ut et nytt charter hvor de mykner opp språket angående Israel. Men mildere språk til tross; terrorgruppen krever fortsatt at Israel skal utslettes.

I punkt 20 av charteret, som kan leses i sin helhet her, skriver Hamas at det ikke finnes noe annet alternativ enn en fullstendig frigjøring av «Palestina», fra elva til havet. Det innebærer med andre ord at det ikke er plass til noe Israel. «From the river to the sea» er et uttrykk for at araberne skal gjenerobre hele området fra Middelhavet til Jordanelven. Jødene skal ikke få beholde sitt lille stykke.

I samme punkt skriver Hamas at de aksepterer ideen om en palestinsk stat i territorier okkupert av Israel under Seksdagerskrigen i 1967, men ikke uten at de samtidig avviser etableringen av staten Israel som som «ulovlig», gjør krav på hele Israel og krever rett til å returnere for alle etterkommere av palestinske flyktninger.

Hamas skal ha brukt fem år på å lage det nye femsiders charteret. I motsetning til Hamas´ grunnlov er ikke det nye charteret fullt av antisemittisk språk. Nå skriver de at kampen er ikke lenger er mot jøder, men mot okkupanten Israel. Israelske myndigheter kaller det nye charteret et forsøk på å lure omverdenen.

– Når Hamas slutter å bygge [terror]tuneller og heller bruker ressursene sine på sivil infrastruktur, og slutter å lære folk å hate og drepe israelere, da vil det være ekte endringer. Men det har ikke skjedd, sier Benjamin Netanyahu i en uttalelse.

David Keyes, en talsmann for Netanyahu, utdyper kritikken overfor Times of Israel.

– Hamas forsøker å lure omverdenen, men vil ikke lykkes. Daglig oppfordrer de til folkemord på alle jøder og utslettelse av Israel. De graver terrortuneller og har avfyrt tusenvis av raketter mot sivile israelere. Skoler og moskeer som blir drevet av Hamas lærer barn at jøder er aper og griser. Dette er det virkelige Hamas, sier han.

Hamas sier det nye charteret, hvor de forbeholder seg retten til å «drive motstand og jihad for befrielsen av Palestina», på ingen måte utgjør en anerkjennelse av Israel. Heller ikke den mer moderate palestinske fraksjonen Fatah anerkjenner Israel.

Mahmoud Abbas i møte med lederne for Hamas, Khaled Meshaal (i midten) og Ismail Hanyieh (t.v), i Qatar (Hentet fra Fatah Twitter-konto / Times of Israel)
Mahmoud Abbas i møte med lederne for Hamas, Khaled Meshaal (i midten) og Ismail Hanyieh (t.v).

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart