Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fatah og Hamas er enige om at Israel ikke har rett til å eksistere

Mohammad Shtayyeh sier åpenlyst at Fatah ikke anerkjenner Israel. (Foto: European Parliamentary Group)
Mohammad Shtayyeh sier åpenlyst at Fatah ikke anerkjenner Israel. (Foto: European Parliamentary Group)
- Fatah har aldri anerkjent Israel, sier Mohammad Shtayyeh, medlem av Fatahs sentralkomite.

Fatah, partiet som internasjonalt ønsker å fremstå som den moderate palestinske fraksjonen, anerkjenner ikke Israel. De prøver ikke engang å legge skjul på det. I alle fall ikke på sine egne TV-sendinger. Det skriver Palestinian Media Watch, som overvåker og oversetter palestinske medier. På den offisielle palestinske TV-kanalen sier Mohammad Shtayyeh, kommisær for statskassen og medlem av Fatahs sentralkomite, at Fatah nekter å anerkjenne Israel.

– Fatah-bevegelsen har aldri krevd at Hamas må anerkjenne Israel. Fatah har heller aldri anerkjent Israel. Spørsmålet om å anerkjenne Israel har aldri vært diskutert på noen av Fatahs konferanser, sier Shtayyeh i et intervju med selvstyremyndighetenes offisielle TV-kanalen PA TV.

Den daværende Fatah-toppen Mohammed Dahlan sa i 2009 noe lignende.

– Hamas hevder at Fatah har bedt dem om å anerkjenne Israels rett til å eksistere, men det er en stor løgn. For tusende gang vil jeg bekrefte at vi ikke ber Hamas om å anerkjenne Israels rett til å eksistere. Tvert imot, vi ber Hamas om å ikke gjøre det, for Fatah har aldri anerkjent Israels rett til å eksistere, sa Dahlan på PA TV tirsdag 17. mars 2009.

Fatah og Hamas konkurrerer kanskje om makt og innflytelse over det palestinske folk, men én ting er de skjønt enige om: Israel har ingen rett til å eksistere. I en diskusjon om Hamas sitt nye charter, som angivelig er underveis, skal et medlem av Hamas’ politiske fløy ha sagt at etablering av en palestinsk stat på Vestbredden og Gazastripen er «et taktisk steg», men at målet til Hamas er at hele Israel skal bli en del av «Palestina».

– Vi mener at hele landet er Palestina, det inkluderer også landet som er under okkupasjon [dvs. Israel], sa Hamas-topp Mahmoud Al-Zahar til en libanesisk TV-kanal tilknyttet Hizbollah.

Tidligere har palestinernes president Mahmoud Abbas’ religiøse rådgiver understreket at i tillegg til at Fatah avviser Israels rett til eksistens, så er de enige med Hamas i at islam «forbyr» palestinere å akseptere Israel innenfor noen form for grenser.

– I henhold til islamske sharialover er hele Palestina underlagt islamsk lov og er et velsignet land. Det er forbudt å selge, gi fra seg eierskap eller bistå okkupasjonen med så mye som en millimeter av landet, sa rådgiver Mahmoud Al-Habbash i et intervju med PAs offisielle dagsavis Al-Hayat Al-Jadida 22. oktober 2014.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart