Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel fraktet tonnevis med nødhjelp til syrere i en ny «God Nabo»-operasjon

Natt til fredag 29. juni fraktet det israelske forsvaret flere tonn med nødhjelp til sivile syrere. (Foto: Skjermdump IDF)
Natt til fredag 29. juni fraktet det israelske forsvaret flere tonn med nødhjelp til sivile syrere. (Foto: Skjermdump IDF)
Israel har sendt telt, mat og medisinsk utstyr til syrere på flukt fra krigen.

Natt til fredag fraktet Israel flere titalls tonn med humanitær nødhjelp til flyktningeleirer i det sørvestlige Syria, ikke langt fra grensen mot Israel. Titusenvis av syrere har de siste dagene flyktet hit fra den nærliggende Daraa-provinsen, som på nytt er under angrep fra Bashar Assad-lojale styrker og det russiske militæret, skriver nettavisen Times of Israel.

Det israelske forsvaret sier de trolig vil fortsette å yte humanitær bistand, men understreker at de ikke vil tillate syriske flyktninger i å krysse grensen.

– IDF overvåker det som skjer i det sørlige Syria og er forberedt på en rekke scenarier, blant annet fortsette å yte humanitær hjelp til syrere på flukt. IDF vil ikke slippe syriske flyktninger inn på israelsk territorium og vil fortsette å jobbe for å beskytte Israels sikkerhetsinteresser, sier IDF i en uttalelse.

«God Nabo»-operasjonen skal ha vart i flere timer og det ble fraktet rundt 300 telt, 13 tonn med mat, 15 tonn med babymat, tre paller med medisinsk utstyr og 30 tonn med klær og sko til de internt fordrevne syrerne.

De siste dagene er flere titalls sivile, mange av dem barn, drept i russiske luftangrep mot Daara-provinsen. Etter at regimevennlige styrker gjenopptok angrepene på denne provinsen tidligere i måneden, har titusenvis av syriske sivile søkt tilflukt langs den israelske og jordanske grensen.

Det er opprettet en rekke provisoriske leirer i området, men disse mangler ofte tilgang på rent drikkevann, elektrisitet og andre basisbehov. I mange tilfeller er leirene overfylte og mennesker må sove utendørs. Den israelske nødhjelpen er sendt til fire leirer på den syriske siden av Golanhøydene.

– I disse leirene, som ligger nær grensen, er det tusenvis av syrere som lever under stadig vanskeligere forhold. De har ikke tilgang på rent vann, strøm, mat eller andre grunnleggende behov. De siste dagene har det vært en økning i antall syrere som bor i disse leirene, sier IDF i uttalelsen.

I løpet av den syriske borgerkrigen har 3000 syrere fått behandling av Israel i «Operasjon god nabo». Flere har blitt behandlet ved et feltsykehus ved grensen, mens andre har blitt fraktet til sykehus nord i Israel for ytterligere behandling. Rundt 1000 av dem har vært barn med kroniske sykdommer.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart