Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel hjelper afghanske flyktninger

Israel har donert fem millioner kroner til afghanske flyktninger som har flyktet til nabolandet Tadsjikistan. Midlene skal gå til blant annet husly, mat og utdanning gjennom FNs høykommissær for flyktninger. (Foto: UNHCR)
– Dette er selve kjernen i Israels verdier, sier utenriksdepartementet.

Utenriksminister Yair Lapid har godkjent en donasjon på rundt fem millioner kroner til å hjelpe afghanske flyktninger som har flyktet til nabolandet Tadsjikistan etter at Taliban tok makten i landet, skriver Yedioth Ahronot.

Det er første gang Israel adresserer dette spørsmålet i offisiell kapasitet og midlene forventes å bli overført gjennom FNs høykommissær for flyktninger.

Ifølge utenriksdepartementet er donasjonen ment å integreres med annen internasjonal bistand for å gi helsehjelp, sanitærforhold, husly, utdanning, mat og profesjonell opplæring til de afghanske flyktningene.

– Israel er stolt av å være del av en internasjonal innsats for å hjelpe afghanere på flukt fra Taliban-regimet i Afghanistan. Dette samarbeidet med FNs organisasjon for flyktninger, gjennom vårt byrå for internasjonalt samarbeid, Mashav, er selve kjernen i Israels verdier, forteller Alon Ushpiz, generaldirektør i det israelske utenriksdepartementet.

Frem til nå har israelsk bistand til afghanske flyktninger gått gjennom ideelle organisasjoner som IsraAID, som blant annet finansierte redningsaksjoner for afghanske flyktninger.

Det ultraortodokse Borough Park-samfunnet i New York har også hjulpet de afghanske flyktningene ved å dele ut utallige matpakker stemplet med ordene: «Med kjærlighet fra det jødiske samfunnet».

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart