Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Iran gir Israel skylden for Syria-vold

Bygningen til det iranske utenriksdepartementet. (Foto: Wikipedia)
Bygningen til det iranske utenriksdepartementet. (Foto: Wikipedia)
Talsmann for utenriksdepartementet i Teheran sier at "all vold som blir begått [i Syria] kan spores tilbake til [det israelske] regimets leiesoldater."

Raman Mehmanparast kom med uttalelsen under en ukentlig pressekonferanse. Både Iran og Syria benekter at de stod bak helgens massakre i Houla, der 108 personer ble drept av regjeringsvennlige styrker. Iranerne har imidlertid vedkjent at de har sendt soldater for å bistå den hardt pressede syriske presidenten Bashar Assad.

Men ifølge Mehmanparast støtter Teheran-regimet Den arabiske ligas fredsplan, ledet av den tidligere generalsekretæren i FN, Kofi Annan. Derimot er det israelerne som stadig saboterer mulighetene for en fredelig løsning, påstår han.

– Vi føler sterkt sionistregimets hånd i Syrias interne utvikling. De som støtter regimet ønsker at Annans plan mislykkes, uttalte talsmannen.

Hizbollah har fordømt drapene i Houla, men har ikke uttalt seg om skyldspørsmålet i saken, opplyser Jerusalem Post.

– Vi må hjelpe det syriske folk
Israels visestatsminister Shaul Mofaz sa onsdag at Israel burde slippe inn nødhjelp til et hardt rammet Syria, via Golan-høydene. Uttalelsen kom i et intervju med Hæren Radio. Han lovpriste vestlige regjeringers felles beslutning om å utvise syriske diplomater fra sine respektive land, men understreket at dette ikke er nok.

– De fleste i den vestlige verden innser at Assad ikke vil holde tilbake noe for å holde fast ved makten […] Vesten må blande seg inn militært, enten direkte eller indirekte, sa Kadima-lederen.

– Vi må også tenke på måter vi kan hjelpe til, og det er verdt i det minste å forberede seg på eventualitetene der vi også kunne ha åpnet opp en luftkorridor, la Mofaz til.

Avviser militærhjelp
USA avviser på ny tirsdag tanken om å blande seg inn militært i Syria, slik NATO gjorde via luftangrep over Libya.

– Vi mener ikke at en militarisering, eller en ytterligere militarisering av situasjonen i Syria er det rette å gjøre akkurat nå. Vi tror det kan lede til større kaos og større skader, sa Det hvite hus’ pressetalsmann Jay Carney.

Frankrikes nye sosialistpresident Francois Hollande er derimot mer åpen for at en militær løsning er den eneste det internasjonale samfunnet har igjen.

– En væpnet innblanding er ikke utelukket, så lenge det skjer med respekt for internasjonal lov, altså med FNs Sikkerhetsråd i rygge, sa han under et intervju med den franske fjernsynskanalen France 24.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart