Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Den hardt pressede syriske presidenten Bashar Assad (på bildet i flammer) har fått militær bistand fra Iran. (Foto: Freedom House)
Den hardt pressede syriske presidenten Bashar Assad (på bildet i flammer) har fått militær bistand fra Iran. (Foto: Freedom House)

Iran har sendt soldater til Syria

Søndag innrømmet Teheran at de har sendt soldater til nabolandet Syria for å bistå den hardt pressede diktatoren Bashar Assad og hans regime.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

– Dersom ikke Iran hadde vært tilstede i Syria, hadde massakrene vært dobbelt så ille, hevder visesjef for Quds-styrkene til Revolusjonsgarden, Ismail Qa’ani.

Dermed innrømmer han det både internasjonal presse og FN-observatører i Syria har spekulert i, nemlig at president Mahmoud Ahmadinejads regime har valgt å bistå sine venner i Damaskus militært. Til nå har 13.000 mennesker blitt drept i landet siden demonstrasjonene begynte i mars 2011, hvorav hele 9.200 er sivile.

Ifølge Qa’ani er det «opprørerne» som skyter sitt eget folk i Syria, ikke den syriske regjering. Derfor har Iran «fysisk og ikke-fysisk hindret opprørere fra å drepe mange flere av det syriske folk».

Sitatet fra den iranske generalen ble tidligere fjernet fra nettsidene til det nasjonale nyhetsbyrået, noe som tyder på at dette var nyheter Teheran helst skulle sett at ble holdt hemmelig.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart