Sikkerhetsrådets president for august, Gérard Araud, mottok onsdag et brev fra Irans viseambassadør i FN. (Foto: UN Photo)
Sikkerhetsrådets president for august, Gérard Araud, mottok onsdag et brev fra Irans viseambassadør i FN. (Foto: UN Photo)

– Israels trusler om angrep er brudd på FNs grunnregler

Irans viseambassadør i FN, Es'haq Ale-Habib, kritiserte onsdag Israels mulige planer om å angripe landets atomreaktorer, i et brev til FNs sikkerhetsråd.

Ale-Habib hevdet Israels eventuelle preventive angrep vil være et brudd på FNs grunnregler, som sier at en medlemsstat i FN ikke kan angripe en annen medlemsstat uten Sikkerhetsrådets samtykke. Onsdag mottok rådets president for august, franske Gérard Araud, brevet fra Iran.

– Lederne i sionistregimet har truet med å bruke makt mot Iran, basert på falske anklager, og urettferdig nok regner vi med et umiddelbart angrep på våre atomfasiliteter. [Truslene] er brudd på de fundamentale prinsippene i FNs grunnregler og internasjonale reguleringer. Og de går imot den globale innsatsen for å fremme fred og sikkerhet, skrev han.

Neste uke arrangerer Teheran en konferanse for Non-Aligned Movement, 120 stater som ikke regner seg som del av en noen stor blokk knyttet til en supermakt. Til sammen er disse NAM-statene den største blokken ved voteringer i FNs generalforsamling. Israel har oppfordret FNs generalsekretær Ban Ki-moon til å holde seg hjemme fra konferansen. Onsdag forsikret imidlertid FN-diplomater at Ki-moon vil stille opp på konferansen, melder Ha’aretz.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart