Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Verden ler av Netanyahus skisser

Februar 2012 møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) FNs generalsekretær Ban Ki-moon. (Foto: Eskinder Debebe, UN Photo)
Februar 2012 møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) FNs generalsekretær Ban Ki-moon. (Foto: Eskinder Debebe, UN Photo)
Talsmann for det iranske utenriksdepartementet mener hele verden ler av Israel, etter at Netanyahu (til venstre i bildet) benyttet plakatskisser på talerstolen til FNs generalforsamling.

– Det falske Israel-regimet blir latterliggjort av alle i verden i dag, selv om slike billige triks fra lederne i det sionistiske okkupasjonsregimet ikke er noe nytt, sier talsmann Hassan Qashqavi i utenriksdepartementet.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu brukte i torsdagens tale til FNs generalforsamling en skisse for å beskrive hvor Iran står i utviklingen av atomvåpen. Han tegnet også en rød linje, som markerte hvor Iran blir nødt å stanse sin anrikning av uran dersom de ikke vil bli offer for et israelsk forhåndsangrep. Politikere og journalister i Israel var i etterkant uenige både i hvem som var målgruppen for «tegningene» til statsministeren og om det var en vellykket strategi.

Qashqavi mener Iran kan ha provosert Israel så mye, at landet så seg nødt til å ta i bruk slike «tåpelige» midler. Uansett endte Iran-delegasjonens tur til New York med en stor flause, etter som president Mahmoud Ahmadinejads kameramann søkte asyl i USA. Familien hans har allerede forlatt Iran og er i ferd med å gjenforenes med Hassan Golhandan i USA, via Tyrkia.

– Jeg er populær i USA
I et intervju med CNNs Fareed Zakaria som ble sendt på søndag, viser det seg at Ahmadinejad tror hans politikk er svært populær verden over, selv i USA.

– Du burde vite, som en del av medieverden, at Ahmadinejad er svært populær, svært elsket – og at han elsker alle like høyt […] La oss gå til gatene i New York i dag, akkurat nå. La oss intervjue folk og finne ut hva de sier, sa han.

Tror Iran nærmer seg kollaps
Israels finansminister Yuval Steinitz uttalte søndag at han tror iranernes økonomi er i ferd med å møte veggen, grunnet alle sanksjonene som vestlige land har innført mot landet. Han sier Israel nå er i ferd med å innse at de nye sanksjonene som USA og EU har innført i løpet av det siste året, faktisk har vært virkningsfulle.

– Den [iranske økonomien] kollapser ikke, men er i ferd med å kollapse. Tapte inntekter fra oljen vil nærme seg 230-290 milliarder kroner ved utgangen av dette året, forklarte Steinitz.

Dessuten skal den iranske økonomien være ferd med å bevege seg inn i en svært kraftig inflasjon, også det som følge av sanksjonene.

Reuters: – Aserbajdsjan kan bidra
Kilder av det internasjonale nyhetsbyrået Reuters sier at regjeringen i Aserbajdsjan kan komme til å la Israel bruke landets flybaser, dersom det bryter ut krig mellom sistnevnte og Iran. Israelske representanter skal sammen med representanter for myndighetene i Aserbajdsjan ha utforsket flybasene landet over, for å se om de kan benyttes av Jerusalem under et eventuelt soloraid mot Irans atomprogram.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart