Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Dagens store ord vil snart bli borte

Susan Rice, USAs ambassadør til FN.
Susan Rice, USAs ambassadør til FN.
- Dagens store ord vil snart bli borte. Det palestinske folk vil våkne opp i morgen og oppdage at lite i deres liv har endret seg, bortsett fra at utsiktene til en varig fred har blitt mindre, sier USAs FN-ambassadør Susan Rice. USA, Canada, Tsjekkia, Israel og fem småstater stemte imot palestinernes FN-resolusjon.

138 land ga sin støtte til å gi palestinerne status som observatørstat i FN. 9 stater stemte imot og 41 stater avstod fra å stemme. (Se oversikt i bunn av artikkelen.)

USAs FN-ambassadør Susan Rice understreker at resolusjonen ikke etablerer Palestina som en stat.

– Dagens store ord vil snart bli borte. Det palestinske folk vil våkne opp i morgen og oppdage at lite i deres liv har endret seg, bortsett fra at utsiktene til en varig fred har blitt mindre, sier hun.

Den eneste veien til å oppnå en tostatsløsning vil være gjennom direkte forhandlinger, understreker FN-ambassadøren.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener resolusjonen er «meningsløs», og påpeker at den ikke vil ha noen betydning på bakken. Det vil ikke bli noen palestinsk stat uten en avtale som garanterer sikkerheten til israelske innbyggere.

– Netanyahu vil ikke la en iransk terrorbase bli etablert i Judea og Samaria [Vestbredden] i tillegg til de som allerede er etablert i Gaza og Libanon. Veien til fred mellom Jerusalem og Ramallah går gjennom direkte forhandlinger uten forhåndsbetingelser og ikke gjennom ensidige avgjørelser, skriver statsministerens kontor i en uttalelse, ifølge Yedioth Aharonoth.

Også Arbeiderpartiets leder Shelly Yachimovich mener at resolusjonsvedtaket i FNs generalforsamling undergraver forhandlinger. Hun kritiserer Netanyahu-regjeringen for å ha mistet kontrollen over fredsprosessen.

 

Følgende land (engelsk skrivemåte) stemte for resolusjonen:

Afghanistan, Algeria, Angola, Antigua and Barbuda, Argentina, Armenia, Austria, Azerbaijan, Bahrain, Bangladesh, Belarus, Belgium, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Botswana, Brazil, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Cambodia, Cape Verde, Central African Republic, Chad, Chile, China, Comoros, Costa Rica, Cuba, Cyprus, Denmark, Djibouti, Dominica, East Timor, Ecuador, Egypt, El Salvador, Equatorial Guinea, Eritrea, Ethiopia, Finland, France, Gabon, Gambia, Georgia, Ghana, Greece, Grenada, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Honduras, Iceland, India, Indonesia, Iran, Iraq, Ireland, Italy, Ivory Coast, Jamaica, Japan, Jordan, Kazakhstan, Kenya, Kirghistan, Kiribati, Kuwait, Laos, Lebanon, Lesotho, Liberia, Libya, Liechtenstein, Luxembourg, Madagascar, Malaysia, Maldives, Mali, Malta, Mauritania, Mauritius, Mexico, Morocco, Mozambique, Myanmar, Namibia, Nepal, New Zealand, Nicaragua, Niger, Nigeria, North Korea, Norway, Oman, Pakistan, Peru, Philippines, Portugal, Qatar, Qatar, Russia, Russia, Sao Tome and Principe, Saudi Arabia, Senegal, Serbia, Seychelles, Sierra Leone, Solomon Islands, Somalia, South Africa, South Sudan, Spain, Sri Lanka, St. Kitts and Nevis St. Lucia, St. Vincent and the Grenadines, Sudan, Suriname, Swaziland, Sweden, Sweden, Switzerland, Switzerland, Syria, Tajikistan, Tanzania, Thailand, Costa Rica, Trinidad and Tobago, Tunisia, Turkey, Turkmenistan, Tuvalu, UAE, Uganda, Ukraine, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam, Yemen, Yemen, Zambia, and Zimbabwe.

 

Følgende land (engelsk skrivemåte) stemte imot resolusjonen:

Canada, Czech Republic, Israel, Marshall Islands, Micronesia, Nauru, Palau, Panama, and the United States.

 

Følgende land (engelsk skrivemåte) avstod fra å stemme:

Albania, Andorra, Australia, Bahamas, Barbados, Bosnia/Herzegovina, Bulgaria, Cameroon, Colombia, Croatia, Dem. Rep. of Congo, Estonia, Fiji, Germany, Guatemala, Haiti, Hungary, Latvia, Lithuania, Malawi, Monaco, Mongolia, Montenegro, Netherlands, Papua New Guinea, Paraguay, Poland, Korea, Moldova, Romania, Rwanda, Samoa, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Macedonia, Togo, Tonga, United Kingdom, and Vanuatu.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart